Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1757 / Drama i Roskilde.

Roskilde, den 27. maj 2020.

Jag var vid hamnen på tisdagen för första gången i år. Det slutade bli en lite för spännande tur ! Efter att ha kört runt på hela hamnområdet inkl. museumsöen, var det dags att köra hem. På skärmen på min elektriska skoter finns 10 diodlampor - 6 gröna, 2 orange och 2 röda, som gradvis stängs av efter strömförbrukningen.

När jag kör från hamnen är alla lampor tända, men ganska snart slocknar 2 gröna lampor och sedan snabbt alla gröna! Jag har aldrig provat det förut, så en början panik. Det fanns fortfarande en bra väg hem och det gick uppåt hela vägen och det var motvind också. När de sista 2 röda lamporna börjar blinka överväger jag att köra åt sidan och ringa Falck, som jag har prenumeration på för just denna situation. Jag väljer att ta chansen och kom just tillbaka hem till laddaren med 1 blinkande röd lampa !

Senare idag måste jag kontrollera om den laddas til full kapacitet - annars blir det en ny skoter, eftersom batterierna kostar "det hvide ud af øjnene"  - (3-4000 DKK). Skoteren köpte jag för 5 år sedan 0ck då var den 2 år gammal.

Men der kom några bilder i "kassen" innan "dramaet" ägde rum.

Bildtexterne är under bilderne.

Utsikt över fjorden mot bland annat campingplatsen till vänster.

Piren till museets fartyg å andra sidan.

Restaurang- och turfartyget "Sagafjord" påverkas också av korona.

Del av marinan med roddklubb bron i förgrunden.

Den yttre delen av marinan och på väg ut till ett gammalt område som jag har fotograferat från tidigare och nya foton kommer i ett senare inlägg.

Mvh. Erik.

Inlagt 2020-05-27 21:08 | Läst 305 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var ju ett drama, att batteriet urladdade så snabbt på slutet var ju konstigt, men det börjar kanske bli slitet. Vacker bild den mörka med resturangskeppet
Svar från Erik Madsen 2020-05-27 21:59
Hej Peter.- Tack för kommentaren.
Scootern är 7 år gammal och det är det ursprungliga batteriet som sitter på den. Batteriets livslängd ska vara 3 år i genomsnitt beroende på körläge - upp och ner , kraftig motvind och förarens vikt! Så det är antagligen över med det batteriet. Jag funderar på att köpa en begagnad skoter med nytt batteri och en viss garanti från en återförsäljare.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det förstår jag var högst obehagligt! Du behöver ju känna säkerhet för att det ska vara roligt att vara ute och köra. Jag har ingen erfarenhet av stora laddbara batterier men jag vet ju hur lite laddning som en gammal rakapparat tar när den blir äldre. Jag har en som nyladdad inte håller för en rakning ens. Hoppas du snabbt kan få grepp om hur mkt laddning batterierna nu tar.
Härliga bilder från hamnen med blänk i vattnet och sol och himmel! Precis som Peter fastnar jag extra för mittenbilden med restaurangbåten där speglingarna är tydliga och himlen nästan lite hotfull, kanske blir det regn?
Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-05-27 22:21
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det var en av de första sakerna jag gjorde när jag köpte scootern - att prenumerera på Falck, som kommer inom en halvtimme. Vid strömavbrott eller punktering och sedan körs både scootern och jag hem. Men det är naturligtvis inte hållbart i längden. Nej, det regnade inte och det var bara för ett ögonblick som himlen såg hotande ut och du kan se att jag har full sol in från vänster.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det är Velvia med några EM-justeringar i kameran.
Tur att det gick bra. Vi har en elbil och det där finns ju i bakhuvudet ibland när man ger sej iväg. Bilden på Sagafjord är lite extra fin tycker jag, molnen och färgerna gör den.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-05-28 12:21
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Batteriet på min scooter är över sju år gammalt, så det har gjort det mycket bra.
Det var fulladdat nästa dag och jag kunde bara köra min "normala" åktur till torget igår (onsdag). Men det är dags för en annan skoter.
Det var bara ett ögonblick med molnen och ljuset - så jag hade tur :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bild 3, fint ljus i den bilden! Och velvia passade här. Ja, nu blir det till att uppdatera åket.
Svar från Erik Madsen 2020-05-28 12:23
Hej Ragnar - tak for dine kommentarer.
Velvia med lidt EM-justringer i kameraet - det skulle jo prøves.
Med mange venlige hilsener fra Erik.