Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1786 / Oväntade motiver.

Roskilde, den 19. juni 2020.

^

På turen till hamnen i onsdags såg jag detta.

**

***

****

*****

******

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-06-19 21:34 | Läst 1301 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Va kul, detta är hantverk. De ser ut att fortsatt med sin ungdomshobby, eller om de grävt fram detta ur gömmorna? Det var ju ganska populärt när jag var ung med radiostyrning, då ibland både unga och gamla. Det var både bil, flyg och båt. Själv höll jag på med båt och flyg, det var i den perioden när elen tog över, där man delvis lämnade ånga och bränslemotorer, jag använde endast batteri och elmotorer, men det var en kul hobby som verkar ganska död nu. På den tiden fanns det flera hobbybutiker i stan för radiostyrning, inte så många sådana nu
Svar från Erik Madsen 2020-06-21 12:49
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag "flirtade" också lite med radiostyrda flygplan med min svärson, men det blev en kort upplevelse. Senare blev det lite radiostyrda bilar - återigen inte något som verkligen fångade mig. Som barn var det modelljärnväg, intresset fortsatte upp genom ungdommen och slutade när jag blev en "vuxen" (grundande familj) och på grund av brist på plats. Sedan har jag sett flera svenska Youtube-videor med både unga och äldre järnvägsentusiaster som bygger stora banor. Enligt min mening är det som lockar unga människor att systemen blir digital datorstyrda och automatiska.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det var kul att få se!
Svar från Erik Madsen 2020-06-21 12:51
Hej Ragnar.
De så i hvertfald ud til at have det hyggeligt.
Mvh. Erik.
Hej Erik; en man kan ha leksaker både som ung och gammal, de ser ut att ha det bra där, lagom mycket motion och spännande båtar. Det ser ut att vara en ångdriven båt. Tror att barn kan tycka detta är mer spännande än datorspel.
Påpassligt fångat motiv.
Svar från Erik Madsen 2020-06-21 12:59
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
En liten pojke bor fortfarande i de flesta av oss när det gäller :-)
Pojkarna som tittade med var åtminstone mycket intresserade. Mannen med ångdriven kopia av "Svanen" demonstrerade och förklarade villigt om tekniken.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Män blir aldrig vuxna kanske ngn sagt. Tur är väl det tänker jag, det finns så många som alltid är vuxna....Fina modeller där och med radiostyrning kommer lite teknik in i bilden, trevligt. Bra hamnreportage! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-06-21 13:04
Hej Björn - tak for dine kommentarer.
Vi er helt enige - også her :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Klip fra svar til Peter:
Enligt min mening är det som lockar unga människor att systemen blir digital datorstyrda och automatiska.
Klip fra svar til Stefan:
En liten pojke bor fortfarande i de flesta av oss när det gäller :-)
Oj så fina modeller. Här är det hängivna vuxna som "leker" med riktigt fina "leksaker". Gillar bilderna då båtarna ligger i vatten, de måste ju vara sjödugliga och inte bara vackra att se på. Jag har aldrig sett liknande båtmodeller förut.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-06-22 18:30
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Jag kommer att kalla dem vuxna "pojkar" :-)
Fartygen är relativt sjödugliga. Det är ett bassäng som ligger inom bryggan, så det finns ingen fara för våldsamma vågor. Det finns ett till bassäng på den andra sidan av byggnaderna på bild nummer 5, som jag visar i ett senare inlägg.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
En hobby som kräver kunskap och hantverksskicklighet..och säkert massor med tid. Kanske har gubbsen ett förflutet som sjömän också..
Trevligt dokumenterat..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-06-23 20:45
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
De hyggede sig og var også villige til at forklare om teknikken. Om de havde været sømænd, sagde de ikke noget om :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.