Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1824 / Se upp.

Roskilde, den 16. juli 2020.

Det var länge sedan som jag gick ut med min 55-210 mm zoom (83 - 315 ekv.). Den inbjuder att se motiverne på ett helt annat sätt och jag var tvungen att vänja mig vid det.

Et par motiver från den 13. juli 2020.

*

**

***

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-07-16 16:17 | Läst 298 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Perfekt till fågel, insekter och blommor
Svar från Erik Madsen 2020-07-16 17:19
UPS nu lägger du lite press på mig.
Jag läste just upp på Sonys "Följa fokus" så det är inte helt uteslutet att jag kommer att försöka fånga några havsörnar :-) Eller så blir det måsarna nere vid hamnen som test motiver :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Kanske har Peter rätt men jag tycker allra bäst om tvåan så rätt utnyttjad passar den fint också till arkitektur! Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-07-16 18:26
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag äste några inlägg och kommentarer om följande autofokus. Jag har inte riktigt använt möjligheterna i min a6000, som berömdes för att vara en av de bästa inom det området, när kameran var ny. Det kommer förmodligen att finnas människor och bilar som blir testmotiv innan jag söker efter havsörn .-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Det är inspirerande att ibland begränsa sig till att fotografera med bara ett objektiv. Om det dessutom är en brännvidd man inte fotat med på länge är chansen stor att man hittar nya motiv. Jag tycker att du har lyckats bra. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-07-16 22:25
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Jag har vant mig vid att ha bara ett objektiv med mig. Med Fuji är det enkelt, den har ett fast 23 mm (35 ekv) objektiv. Med den lilla Sony RX100 III det ger sig också. Med min a6000 väljer jag ett åt gången - vanligtvis antingen kit objektivet eller Sigma 30 mm (45 ekv.) På grund av vikten och bekvämligheten.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Trevligt med lite andra bilder ibland, blir lite mer detaljer och spännande perspektiv..Du får växla om lite oftare..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-07-17 13:31
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Jeg skal nok forsøge :-) :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.