Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer.

Danske Bloggen 1838 / "This Machine Kills Fascists" - Vad ?

Roskilde, den 27. juli 2020.

På vägen hem får jag stanna bakom den här unga mamman och hennes barn. Jag måste med skam erkänna, att jag inte visste vad det handlade om. Lyckligtvis finns det i denna situation något som heter Google :-) : "This Machine Kills Fascists" is a message that Woody Guthrie placed on his guitar in the early 1940s, which inspired many subsequent artists. 

^

Medan vi väntar på grönt ljus.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-07-27 13:05 | Läst 1232 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Ett viktigt budskap som visar på musikens kraft. Woody Guthrie var en av Bob Dylans inspirationskällor när han började som "protestsångare" på 60-talet. Därefter har det blivit många olika faser för Bob och han är fortfarande aktuell med ny skiva vid snart fyllda 80 år :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-07-27 22:52
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Naturligtvis visste du historien. Men jag är dock själv fan av Bob Dylan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.