Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer.

Danske Bloggen 1840 / .... and all that Jazzz

Roskilde, den 29. juli 2020.

Musik på Stændertorvet den 25. juli 2020.

^

*

**

***

****

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-07-29 21:47 | Läst 1409 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt med lite underhållning
Svar från Erik Madsen 2020-07-30 10:30
Enig - udendørs og med fin afstand.
Mvh. Erik.
Hej Erik! Härligt med lite sommarjazz! Du har lyckats fånga musikanternas inlevelse. Jag gillar altsaxofonistens koncentrerade uttryck. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-07-30 10:37
Hej Mats - tack för dina kommentarer och intresse. Som du med din musikaliska bakgrund är det mycket uppskattat.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Mycket fina bilder som gör sig jättebra i svartvitt. En bra blandning också med både artister och publik samt "ingångsbild". Jag gillar särskilt bild tre med härliga uttryck i artisterna och en liten lätt vänlig touch (ser det ut som).
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-07-30 10:52
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag tror att jag har skrivit det tidigare - jag har en förtid som filmskapare. Där var det "vanligt" att börja med en översiktsbild och sedan gå närmare huvudmotivet. Bilden av publiken här kallades "insättningsbilden", som sats inn innan man återvände till huvudmotivet. Det här är något som jag omedvetet har tagit med mig till fotografiet när det gäller reportage/ situation. Jag tror att det var flickan som styrde här, om det fanns mer i det vet jag inte :-) Men det var väl observeras av dig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hehe..ser ju lite knepigt ut med ciggen i mun på ståbaskillen.
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-08-01 14:02
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Trevligt att du märkte den lilla detaljen. Jag skulle själv nämna det i bildtexten.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: "ståbas" är ett underbart uttryck för oss danskar (åtminstone jag). På danska "kontrabass" också mer populär "golvbas". I jazzmusikken har vi 2 stora - Hugo Rasmussen och inte minst Niels-Henning Ørsted Pedersen, som har spelat med några av de största jazzmusikerna i världen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.