Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1845 / Analogfoto och Jerry Söderberg .....

Roskilde, den 3. august 2020.

..... och en korrigering av en liten missförstånd.

I min kommentar till Jerry's blogginlägg: "Lärobok - analogfoto" kom jag till att skriva: "Jag har inget emot analog fotografering - jag är ledsen att jag aldrig kom igång". Detta är det värsta nonsensen när jag började fotografera 1963 !!! Vad jag menade och fokuserade på var analog svartvit fotografering :-)

Bildtexterne är under bilderne.

Min första kamera som jag fortfarande har.

Mina nästa 2 kameror gavs i utbyte mot videokameror. En Topcon RE Super och en Canon AE-1-program. Efter en kort paus utan kamera köpte jag den här Begagnade Nikon F-301, som jag fortfarande har.

Jag har fått förärad två Zenit EM. EM är förmodligen inte för Erik Madsen :-)

Den senaste för "samlingen" är denna Konica Autoreflex T3. Här fotograferad med min gamla trogna ljusmätare. De ursprungliga batterierna för Konica ljusmätare finns inte längre på marknaden på grund av problem med något giftigt innehåll - har jag läst. Jag hittade några Duracell 675 för hörapparater, men de är 1,4 V och mätaren mäter inte riktigt korrekt.

Mvh. Erik M.

PS: Det närmaste jag kommer till det analoga i dag - är med den här:

Digitalt - Men det är mer sättet att fotografera på :-)

Inlagt 2020-08-03 18:49 | Läst 284 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Konica Autoreflex T3. Oj, minnena vaknar till liv, det var tider det. Det var min första egna kamera i min ungdom som jag tyckte mycket om. Tänk att du har kvar den! Funkar den?
Svar från Erik Madsen 2020-08-03 22:32
Hej Ragnar - tack för dina kommentarer.
Man kan inte få tillräckligt med bra minnen.
Den fungerar och ljusmätarna fungerar också, men mäter inte helt rätt med de batterier som jag har kunnat hitta.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Där ser man, också du har haft Konica! Så också jag, en Konica FM. Visst är det trevligt att ta fram dom gamla kamerorna och känna på dom. Jag tycker att när man har någon av de egna gamla kamerorna i handen känner handen igen greppet, även om det var många år sen. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-08-03 22:36
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag håller helt med om att det är något mycket speciellt med den tidens finmekanik och kvalitet. Slutarljudet är helt fantastiskt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Kul att du har kvar lite gamla grejer..jag byter bort dom vartefter något nytt kommer till.
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-08-04 10:25
Hej Gunte.
Ja, men som jag också skriver så gav jag dem också i byte. Undantagen var min första kamera och sedan min F-301. De andra har jag fått "foræret". De digitalkameror som jag har haft genom tiderna har alla sålts på nätet för att kunna köpa nya. Undantaget här är att jag har behållit min första FF-kamera Nikon D700. Den väcker minnen av stor glädje på den tiden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik.
Det var kul att se några gamla godingar. De har genererat ett antal fina bilder kan jag tro. Det vore kul att se någon bild från Ilford-kameran. Den är fin! Men, Fuji:n är fin den med.
Ha en bra kväll.
Jerry
Svar från Erik Madsen 2020-08-05 11:28
Hej Jerry - tack för dina kommentarer.
Det kan vara så att jag hittar några exempel från Ilford-eran. I början var det (som jag har sagt tidigare här på FS) 10x15 pappersbilder. Ganska snabbt blev det dias-bilder och jag har inte digitaliserat dem och kommer inte heller göra det. Jag kan förmodligen skanna in pappersbilderna.
Så vi måste se.
Med många vänliga hälsningar.
från den tidigare analoga fotografen :-)
//Erik//