Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1943 / Vaccine.

Roskilde, den 16. oktober 2020.

Jag tog mig ihop igår och kördes för vaccination. Det var inte mot Covid 19 (tyvärr) utan mot influensa och som nytt i år också mot lunginflammation. Jag har vaccinerats mot influensa under de senaste många åren eftersom jag är i riskzonen på grund av min reumatisme. I DK kan du vaccineras gratis om du är över 65 år eller har någon av ett antal olika kroniska sjukdomar.

I år har tillströmningen till vaccinplatserna varit extra stor - även med många som inte har täckts av de kostnadsfria erbjudandena. De har därför fått betala. Därför var det på väg att ta slut på vaccinet. Den här veckan infördes sedan ransonering  tills leveranserna är tillbaka på plats.

^

Obligatoriskt när man går till läkaren.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-10-16 20:43 | Läst 193 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik samma här. I november ska jag och sambo som över 65 år ha influensa-vaccination (bättre och lite stark verk än ett - två år sedan tror jag) och kostnadsfritt under denna månad och även december månad för allmän är också gratis om vaccination finns kvar så länge. Köpte fyra stycken munskydd för oss själv också, vet man aldrig och bra att ha dem för säkerhets skull under åka färdtjänst m fl Hälsar Lasse
Svar från Erik Madsen 2020-10-16 23:59
Hej Lasse - tack för dina kommentarer.
Det är åtminstone en bra idé att få det gjort.
Med vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Här idag beställt tid för vaccination, kan tidigast få det i November. Tar vaccination varje år, det har fungerat bra.
Svar från Erik Madsen 2020-10-17 00:04
Hej Stefan.
I DK kan du vaccineras från och med den 1 oktober. Som sagt har jag vaccinerats mot influensa under de senaste många åren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra initiativ Erik! Det har jag också tänkt göra men det har inte blivit av - än. Förnuftigt med maskpåbud!
Svar från Erik Madsen 2020-10-17 00:05
Hej Björn - tak for dine kommentarer.
Med mange venlig hilsener og godnat fra Erik.
Nu i dessa tider så är det inte så mycket mer man kan göra än foto och vaccinering. Vi började vår vaccinering i april mot lunginflammation och den andra sprutan mot lunginflammation (2stegs dos) tog vi i september. Nu i oktober tog vi första mot bältros (helveteseld), om jag säger att vi fick 5% i pensionärsrabatt och detta blev 115:- i rabatt per spruta så kan jag säga att den var dyr. Den 3Nov släpps vaccineringen för influensan och i december så tar vi sista dosen mot bältros. Så är vi tränade på vaccinering när nu den mot cov19 släpps. Jo vi har också mask på vid vaccineringen fastän vi är nog de enda som har det
Svar från Erik Madsen 2020-10-18 20:30
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Det var dog voldsomt med alle de vaccinationer, så må i jo være veteraner inden for det område. Her i DK er det påkrævet, at bære mundbind ved lægebesøg.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Så bra att du fick ditt vaccin. Bilden är mycket bra och talande för den tid vi lever i och dessutom mycket snyggt behandlad i svartvitt (eller kanske med bra inställningar i kameran från början!).
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-10-18 20:37
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Den är både konverterad och efterbehandlet, vilket jag gör då och då när jag använder mina Sony-kameror. Med Fuji är det något helt annat.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Skönt att höra att du fick din vaccin.
Ha det bra var räddom dig.
/ Bengt H.
Svar från Erik Madsen 2020-10-18 20:38
Tak skal du have Bengt H.
Hav det godt du med.
((Erik//