Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1965 / John Bulmer.

Roskilde, den 6. november 2020.

Citat: "I wasn't interested in art photography, I was interested in photography as journalism, the last thing I wanted to do was put my photographs on the walls of galleries; I wanted them in magazines".

Jag kan lätt hålla med om det - för det första har jag inte tillräckliga färdigheter alls för att få bilder på väggarna i ett galleri. Jag har emellertid fått massor av foton och texter i tidskrifter, men bara i föreningstidskrifter och i mindre utgåvor - 500 exemplaren (Amazonen) respektive 6 000 exemplaren (Veteran Tidende). Den tiden är tyvärr över.

Det är samma ägare (min kompis) av den vita 444 och den svarta B16.

Bildtexterne är under bilderne. 

Volvo PV 444 US-model - 1956. 

Fotouppdrag för en tysk damtidning. Jag fick inte fotografera fotomodellerna, eftersom de hade en egen fotograf med sig för den delen av uppdraget.

Ford V8 - 1937.

Ägs av en lokal (Roskilde) förening, som är medlem i "Dansk Veteranbil Klub". Här anländer de för att besöka min tidigare DVK-avdelning.

Alvis 1935-36.

SAAB 96 - 1964.

Fotouppdrag för en vän.

Fiat 500 og SEAT 600 E - 1972.

Från "Fiat Mini Klub Sjælland", som anländer här för att besöka min tidigare DVK-avdelning.

Volvo Amazon B16 - 1957.

Till en förstasida på "Amazonen" med plats för tidningens namn högst upp på bilden.

Volvo Amazon 122 S B18 - 1962.

Min tidigare hobbybil - svenskt kvalitetshantverk placerat avsiktligt framför den lokala hantverksbutiken.

Mvh. Erik M.

Tidligere (5. august 2013 - 30. december 2017) gruppevært for gruppen VETERANFORDON her på FS.

Inlagt 2020-11-06 20:38 | Läst 1596 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilar på bilderna. PV och Amazon är man ju uppvuxen med, far hade en svart, en mörkblå och en mörkgrön PV och sist en gul Amazon, sen blev det japanskt..Firmabilen var en Duett, han var golvläggare.
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-11-06 22:36
Hej Gunte - tack för dina kommentarer och berättelse.
Jag säger vanligtvis att svenskarna antagligen alla har ägt en Volvo en gång i sit liv :-) Eller kanske en SAAB ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fina nostalgiska bilar! Jag har haft en Amazon 1962 på 70-talet. Trevligt att Du fick Dina bilder i tidskrifter!
Svar från Erik Madsen 2020-11-06 22:52
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Som jag också har svaret til Gunte: Jag säger vanligtvis att svenskarna antagligen alla har ägt en Volvo en gång i sit liv :-) Eller kanske en SAAB ?
Varje månad skrev jag en liten rapport med tillhörande bilder för Veteran Tidende i över 10 år.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mycket trevligt att se! Alltid lika kul att se gamla och välvårdade bilar! En bil(d) kan betyda så mycket i ett människoliv.. Idag är ju synen på bilar (med all rätt kanske..) lite annorlunda..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-11-06 22:56
Hej Jan - tack för dina kommentarer - gillade.
Du har några bra poäng där. Både bilar och bilder har varit mina största intressen och hobbyer i många år. Lyckligtvis har jag fortfarande fotohobbyen idag.
Med vänliga hälsningar från Erik.
Gillar att du uppskattar svenskt legendariskt hantverk i bilar. Fina bilder. Hälsar L
Svar från Erik Madsen 2020-11-07 20:25
Hej Nils-Erik - tack för kommentarerna.
Naturligtvis uppskattar jag svensk kvalitet, särskilt i tidens Volvo-bilar. De var bara för dyra här i DK på grund av de höga bilskatterna. Det var arkitekter, ingenjörer, läkare, advokater i gruppen med högre inkomst som hade råd med det.1962, när jag fick mitt körkort, var jag tvungen att nöja mig med en begagnad Opel Olympia-skåpbil från 1952 !
Jag hade först råd med en Volvo Amazon i 1997 när jag var 54 år :-) :-) he he.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! En fantastiskt fin serie bilder av sköna bilar med karaktär, och förstås din egen fina Amazon. Undrar om dagens bilar kommer att upplevas lika intressanta om 50 år? Jag tycker äldre bilar har en annan karaktär. Du har också fotat bilarna i mycket fina miljöer. Jag tycker verkligen om de här bilderna!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-11-07 20:14
Hej Bjarne - tack för dina mycket trevliga kommentarer.
Det är svårt att se att de nuvarande bilarna ska kunna uppnå samma status och intresse om 50 år. En annan sak är att de inte finns - många delar av dem kommer förmodligen att kunna återvinnas ? Det är också en fråga om de bilar som fotograferas här finns i många år framöver. Bränslekrav - föroreningar - saknade reservdelar - glödlampor - tändstifter - gummilister - kromlister - däck - broms och koppling - beläggningar etc. Plattdelar kommer förmodligen inte att vara det stora problemet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag är ju inte särskilt bilintresserad men det är fina bilder och du behärskar detta alldeles ypperligt. Den lilla gula fiaten ser ju rätt kul ut och brandbilen blir absolut en favorit. Just brandbilar har jag faktiskt fotograferat ganska många gånger när vi varit ute och rest. De behöver inte alltid vara röda har vi sett.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-11-07 20:02
Hej Lena - tack för dina härliga kommentarer - de uppskattas.
Brandbilen, som är en "drejestige, ägs som jag skriver av en egenägd förening "Roskilde Stigeholdere". A1-stegen var den första svängstegen utanför Köpenhamn och den var i funktion vid Roskilde kommunala brandkår fram till 1987! Själv har jag varit medlem och i det sammanhanget följde jag både föreningen och S1, som blev en artikel i "Veteran Tidende". Och ett album här på FS.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS:
https://www.fotosidan.se/member/photos/view.htm?ID=341391
Fina bilder på gamla härliga bilar. Kul att du blivit publicerad i olika tidskrifter. Den PV med delad framruta väcker minnen till liv. Min morfar hade en sådan, som jag och min bror fick åka ute i skogen med honom. Han var skogvaktmästare och kände till varenda träd ute i markerna. Jag tror att jag fick mitt naturintresse tack vara honom. Det är snart 30 år sedan han gick bort men jag kan fortfarande minnas hur hans bil luktade skvattram. han brukar ta in en gren i bilen. Sa att det är bra mot förkylning. Skulle man ändå känna sig på väg att bli lite krasslig kunde man få en "Kongen af Danmark".

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2020-11-10 22:20
Hej Jörgen -tack för dina underbara kommentarer och berättelse. Och ledsen för mitt sena svar.
Jag var bara tvungen att kolla "skvattram" i min svenska - danska ordbok - jag kände inte det ordet, men jag gör det nu :-)
Det är länge sedan jag har smakat ett "Kongen af Danmark" godis, men det var värt att överväga.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
TheInvisibleJackal 2020-11-11 09:36
Hej Erik.
Det är lugnt. I mina ögon kommer ett svar när det kommer. Det är inte alltid möjligt att svara på en gång. Fotosidan är ju bara en del av alla grejer som pågår livet.

Hälsningar Jörgen