Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen # 1986 / Veteran cykel.

Roskilde, den 6. december 2020.

^

En av mina vänner har haft den här cykeln i 25 år. Jag har ingen känsla för cykelmärken så jag var tvungen att söka på google men jag blev inte mycket klokare av det. Förutom att det var/är ett italienskt företag där cyklarna var/kommer att anpassas till köparna individuellt. Och att det fanns många bilder på cyklarna. Många av dem bättre än mina här - det kräver inte mycket heller :-):-)

Visst finns det några här på FS som vet mer ?

Fotos fra den 22. september 2020:

*

**

***

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-12-06 10:36 | Läst 1226 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ser inget om Campagnolo på bromsar/vevar, eller Columbus på ramen, då e nog cykeln köpt på Irma! ;) ;)
Skämt bara!
Berätta nu inte för ägaren att jag skrivit så här!
Mvh Bengan
Svar från Erik Madsen 2020-12-06 17:53
Hej Bengt - tak for dine kommentarer.
Er du tosset Bengt :-) - det er en meget fin cykel:
Custom Made. Faggin Bikes is one of the few Italian companies that still produce handmade bicycle framesets in accordance to the highest standards of quality.
Den er købt hos en dansk cykelrytter Gert Frank i hans cykelforretning. Der kom kun 50 stykker til DK.
Mvh. Erik.
PS: Leandro Faggin (18 July 1933 – 6 December 1970) was an Italian racing cyclist, Olympic champion and world champion in track cycling.
Benganbus 2020-12-06 18:29
Ok Erik, jag har läst på, och hittade även en Faggin classic steel hos Faggin! En cykel som ser ut som min cykel som jag har o källaren! :) (Min heter Somec, specialbyggd efter mina mått) Så nu kan du hälsa din vän, stor respekt för den fina cykeln! :)
Mvh Bengan
Svar från Erik Madsen 2020-12-06 18:41
OK - det bliver han glad for.
Mvh. Erik.
PS: När den här var gul var det för att det var året Bjarne Riis "vann" Tour de france 1996.
Snygg glad och gul ram, men cyklar vet jag inte så mkt om. Heller. Många hälsningar :-)/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-12-06 17:55
Hej Björn - tak for kommentar.
Så er vi i samme båd, som vi siger på dansk. Men så er der andre ting, som vi ved noget om.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Ramen är en ram av kolstål och byggd av italienska Faggin som är berömd för sina tävlingscyklar. Tyvärr kan man inte se detaljerna. Troligen är ramen från 80-talet och så har man komplettera på 90-talet med nya hjul, bromshandtag och växlarna som troligen inte har högsta kvalitet. På 80-talet satt växelspaken på ramen, men här är den inbyggd i bromshandtaget, Fälgerna är också nyare anpassad för däck med separat slang. Pedalerna är nyare med clips.
Ramen höll 1 till 2 säsonger för tävlingarna sedan förlorade den sin späns och var inte stabil och blev för mjuk, när cyklisten stod upp och spurtade, vilket gjorde att kedjan kunde hoppa mellan kugghjulen i kransen och det kan jag tala om. är ingen höjdare.
Begagnade märkesramar såldes prisvärt till cykelmotionärer som sällan stod upp och spurtade. Eller utrustade tävlingscyklisten den med billigare utrustning för att använda cykeln som träningscykel, speciellt på vintern. Min son var elitcyklist på 80-90-talet och han fick köpa en ny ram varje år, medan han behöll fälgarna, växlarna, bromsarna mm. Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2020-12-06 18:50
Hej Wolfgang - tack för dina mycket detaljerade kommentarer.
Du har mycket mer känsla för ämnet än jag har.
Min vän köpte den av en dansk cyklist Gert Frank i sin cykelbutik. Endast 50 gula kom till DK 1996 i samband med att Bjarne Riis vann TdF.
Med många vänliga hälsningar från Erik.