Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen # 1999 / "Citizen Kane", Herman J Mankiewicz, Orson Welles, Netflix, "Mank" og .....

Roskilde, den 21. december 2020.

^

..... Apple TV-boks.

Vad har allt detta med varandra att göra ?

Min Apple TV-box började bete sig konstigt. Den kunde plötsligt inte upprätta anslutning till programmen. När man felsöker på Apple-produkterne, börjar man med att helt stänga av enheterna och dra ur alla kablar - vänta en stund och sätta alt på  igen! Jag försökte det några gånger - det hjälpte inte.

När jag slog på TV: n och boxen, kunde jag kontrollera och se att mitt trådlösa nätverk var anslutet och med maximal hastighet? När jag var tät på att ge upp, slog det mig att enheten kanske stod och håller på att uppdatera programvaran. Det är en tredje generationens box och den ställdes in från början för att uppdateras automatiskt. Den kan kanske inte göra det längre! Jag stängde av det automatiske och ställde in den för att jag ska bli frågad först innan den börjar på det där nonsens igen :-) Boxen har antagligen stått och letat och letat efter uppdateringar som inte längre finns ?

Bildtexterne är under bilderne.

UPS - Jag var inte beredd på det. Å andra sidan måste det göras. När jag först började var det inte så illa och allt skedde på danska. Proceduren innebar att alla mina inställningar och konton blev raderad och boxen återfördes till fabriksinställningarna.

Skärmen såg ut så här hela tiden, men ingen videosignal kunde upprättas för t.ex. Netflix, YouTube eller andra.

Boxen  blinkar och sedan är det bara att vänta tills den lyser konstant.

Hurra - det fungerar igen. Den danska filmen "Druk", som just har utsetts till bästa europeiska film, Mads Mikkelsen som bästa manliga skådespelare, Thomas Vinterberg som bästa regissör och för bästa manus. Jag kan hyra den här en gång i januari för 49 DKK.

Fram till dess kan jag rekommendera alla filmnördar för dem som har Netflix att titta på "Mank" !!! Svartvit film om vem som skrev manuset till "Citizen Kane".


Mvh. Erik M.

https://www.youtube.com/watch?v=bMf7z7oC0pY

Inlagt 2020-12-21 16:00 | Läst 1431 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Du är duktig på det där, det skulle jag aldrig klara, bra gjort! Tackar för filmrekommendationen, jag letar just efter något bra på Netflix men hittar inget. Det senaste jag sett var Queens gambit, suverän film, dessförinnan såg jag serien Marco Polo, plus en gammal Western, Pale Rider. Ingen är så cool som Clint Eastwood! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-12-21 16:29
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag kan börja tvivla här på mina gamla dage, men när jag väl har börjat går det vanligtvis bra. "Queen Gambit" såg jag för länge sedan, den är bra - särskilt flickan i början som barn.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fint att det löste sig. Har också en Apple TV, tycker den fungerar bra, iaf när man går via apparna. Att spegla från iPhone Ipad kan ibland hänga sig.
Svar från Erik Madsen 2020-12-21 16:44
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Nu kunde jag aldrig tänka på att titta på filmer på min iPhone eller iPad. Jag vill titta på filmer på min stora skärm och med ljudet från min anslutna soundbar. Jag använder min iPad för att läsa med och kontrollera FS, men när jag behöver se bilderna ordentligt och bedöma dem händer det på min iMac-skärm.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2020-12-21 18:04
Jag menande tvärs om. AppleTV har ju ingen webbläsare så för vissa fall så måste man spegla sin iPhone för att kunna se en webbsändning på TV.

Jag har också använt spegling för att visa bilder som jag kan nå på mobilen och via spegling kan jag visa dessa på TVn
Svar från Erik Madsen 2020-12-21 19:45
Hej igen Peter.
Jeg har Apple-boxen koblet til mit TV med et HDMII-kabel og vælger boxen med TV fjernbetjeningen. Fotos kan jeg vise på TVet - enten deling med iPhonen eller trådløst fra min iMac. computeren.
Mvh. Erik.
Toppen att det löste sig å funkar igen. Bra med lite teknisk kunskap å egenpill
Ser nästan aldrig på tv om det ens händer
Svar från Erik Madsen 2020-12-22 00:05
Hej Nini - tack för dina kommentarer.
På vintern och på den mörka hösten kommer jag inte så mycket ut. Det är tid att leka med arkivfoton eller, som här, med några "bagatell-fotos för en bloggtext, läsa lite om fotografering och titta på några filmer på Netflix när det passar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2020-12-22 06:22
Men Nini, hur med julkalendern på TV och de två-tre julfilmer som går varje dag, missar du detta ;)
Tack och lov att jag har "IT-stöd" hemma så jag slipper hålla på och krångla med sånt där. Den där danska filmen ska jag hålla utkik efter.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-12-22 00:14
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Där har du tur och var glad över det.
Idén med filmen kommer från en norsk filosofsteori att människan är född med en alkoholnivå som är 0,5 promille för låg ! De börjar därför ett dryckesförsök för att försöka utjämna nivån. Naturligtvis går det helt fel.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: 0,5 promille är gränsen för alkoholkörning i DK.
Berömligt. Har svårt med det elektriska själv. Orkar aldrig se en film längre än fem minuter. Sen somnar jag. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2020-12-22 00:18
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer och berömd.
Jag måste erkänna att jag är filmälskare och alltid har varit det. Det som är bra med Streaming och här hos mig Netflix är att jag kan titta på dem när det passar mig. Förutsatt att TV: n inte används av andra :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Usch, får rysningar av all teknik..Sånt ska bara fungera och rulla på.
Vi har haft egen parabol till tv:n i typ 30 år och det funkar bra, kan bli lite pixelrace när det snöar våldsamt, som dock är ganska sällsynt. Är dessutom helt okunnig om alla nya sätt att se på filmer och program mm
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-12-22 00:25
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Vi har alltid varit involverade i allt nytt i det här huset. Jag läser alltid manualer och instruktionsböcker för allt jag köper - även för kameror :-) :-) Men när åldern börjar pressa kan jag mycket väl tveka på om jag fortfarande kan komma ihåg saker, men jag kunde än en gång.
Det har gått många år sedan vi hade våra egna TV-antenner eller parabolar här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.