Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 257 / Bagatellfoto och nya PEN-F kamera.

________________________________________________________________________

Ja så är det inte jag som skal ha kamera - men honom här:

http://www.fotosidan.se/blogs/dubbelolle/bestallt-en-ny-kamera.htm#comments

Den var jag tvungen att ta en titt på.  Jag hittade några videos där den presenteras och testat en del. Den ser mycket imponerande utt och särskilt dess olika inställningar och program. Och inte minst, har den nu fått sökar. Retro ser ut som vi kan komma ihåg att en riktig kamera ska se ut.  LO kan vara riktigt glad och förväntansfull.

Jag har jo nyligen fått en ny kamera (Sony a6000) och har ännu inte varit genom alla menyer och program.

Detta är ett exempel på en av mina inbyggda program. Där sitter en liten japansk inuti kameran som gör sådant. Har någon sagt :-)

Programmet kallas på danska: "Intelligent Auto" . Kamrat skulle då även automatiskt identifiera motivets karakteristiska (landskap, porträtt, macro etc.) och sedan ta ett foto. Det måste testas.

Hälsningar från Erik
© emfoto43 / Roskilde

Inlagt 2016-01-31 23:02 | Läst 2839 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ni är allt lite mysiga med era kameror
Tycker
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2016-01-31 23:39
Det är sant Gun-Inger. För min del, särskilt på vintern och när vädret är dåligt (för mig). Men nu är det snart utomhus och foto väder (för mig) - hoppas jag.
//Erik//
Undrar hur den sett ut om du ställt in allt själv? Lika eller annorlunda? Den här känns fin med fokus på det nära och speglingen!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-02-01 00:52
Det är en bra fråga Björn. Jag tror att det skulle vara samma. Här har kameran / program just automatiskt valt makro och det bör så välja porträtt om jag vände kameran mot en person? Utan ytterligare insatser från mig, men det måste prövas för skojs skull och nu när möjligheten finns. Jag kommer att fortsätta att skjuta manuellt eller med bländarförval vid "allvarlig" fotografiering :-)
Hälsningar och god natt från Erik.
Det kan nog vara praktiskt, men lite roligare att veta vad man gör! Fast IA är bra om man lånar ut kameran till nån novis, må godt, LO
Svar från Erik Madsen 2016-02-03 16:48
Ja, det är sant LO, men nu kallas det "intelligent auto" och om ham den japanska killen är smartare än mig :-)
Jag vill bara att prova några av de möjligheter för skojs skull.
Men nu kan du bara vente till du får PEN- Feren. En del av det där framhölls mest i dom videos jag har sett är den lilla kontrollratten på framsidan för "Creative Control".
Det finns förmodligen mer allvarsamma leken än på min billiga A6000 :-)
Du kan njuta av LO det ser mycket bra utt.
Bästa hälsningar från Erik