Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 291 / Rysk och hyperfocal.

________________________________________________________________________

A pro-pros mitt tidigare inlägg.  Jag blev medveten om att man kan få vissa plussar i boken om man ägde en rysk :-) Jag hade helt glömt bort att jag hade det.

Är det en speciell modell - EM för Erik Madsen?

Mycket välskött.

Just det - USSR.

Möjlighet för hyperfokalavstånds mätning.

Hälsningar och god afton från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-04-26 20:05 | Läst 2605 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här är en evighetsmaskin!
Och Helios 2/58 är en kopia av Zeiss Biotar 2/58!
Vad mera behöver man! :)
/B
Svar från Erik Madsen 2016-04-26 21:11
Ja, jag antar att man kan köra i naglar med den :-)
Vad mera behöver man - att kunde fremkalla film :-)
Jag måste undersöka om man kan få framkallad filmen här i DK?
Med foto hälsning från Erik
Underbart, heja Roskilde!!

Nu är du på rätt väg.
Svar från Erik Madsen 2016-04-26 21:12
Ja du kan bara se Nic :-)
// // Erik
Nu blev tom jag kameraintresserad. Har du ingen det står BT på? Så undrar jag över 58 mm. Jag har också ett 58 mm-objektiv, minns jag rätt sitter det ett på min Konica FM. Nej, asch, nu har jag kollat, det var ett Hexanon 52 mm Då ska jag inte fråga om nå´t, bara säga att det ar fina kamerabilder, nästan lika fina som Bengts!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-04-26 21:20
Hej Björn - nej BT kan jag inte klara :-)
På min Konica Autoreflex T3 sitter en 50 mm Hexanon 1,4!
Det finns en hel del inspiration från Bengt B. i det här inlägget.
Det är bare inte mitt kök men mitt skrivbord som bildar bakgrunden :-)
Hälsningar från Erik.
Ja detta är en pansarvagn - men en ganska liten sådan. I princip handlar det om gamla Leica som man har apterat med ett takkantsprisma och en exponeringsmätare. Objektivet är ryssarnas variant av Zeiss Biotar som räknades av Dr Willy Merté i början av 1930-talet - detta som en ljusstark variant av Paul Rudolps Planar från 1896. Sovjetunionen tilltvingade sig dessa saker inom krigsskadeståndet efter andra världskriget.
Svar från Erik Madsen 2016-04-26 23:06
Tack för informationen Peter.
Det är en jag fick från en vän.
Jag har fått reda på var jag kan få framkallad filmen här i Roskilde. Det är många år sedan jag fick det.
Hälsningar från Erik.
Jag har sålt massor med Zenit E Och EM, riktiga råskinn till maskiner utan någon som helst känsla för förfining, men objektivet är riktigt bra. Kommer ihåg att kameran var förpackad som vore det ett vapen, en rejäl kartong och kameran inrullad i nån sorts oljepapper, väldigt märklig luktade dom, kul att du har en! Må gott, LO
syntax 2016-04-27 10:14
Ryssarna använde ofta smörjprodukter från sin omfattande valfångstindustri. Därav lukten (fast det var bra fett som inte torkade i första taget).
Svar från Erik Madsen 2016-04-27 12:28
Hej LO.
Min kunskap om Zenit är mycket begränsad. Det är därför lite konstigt - jag har en mer! Inte lika välskött som denna. Och med samma 2/58 mm plus en Seimar 5,6 / 300 mm. Det har varit min brors.
Hej Peter -
du har kunskap om många saker - också på Zenit. Tack för info.
Hälsningar från Erik / DK
Jag har en Zenit TTL som är lika mycket pansarvagn. Otroligt tung för sin storlek. Nu blev jag lite sugen på att köra en rulle i den =)
Svar från Erik Madsen 2016-04-27 12:31
Det kan vara att jag måste försöka med liten film fotografi också.
Hälsningar från Erik.
Sådana rariteter har inte jag, ska kanse undersöka utbudet på Ryska marknaden i Tallinn vid nästa besök där. Har sett att de har många gamla kameror, men vet man inget om dem så lockar det inte till köp
Din ser välvårdad ut.
Svar från Erik Madsen 2016-04-27 12:37
Jag har ett par gamla kameror från filmtidan. Främst på grund av mina bekanta, som känner min foto intresse, kommar till mig med dem. Jag har filmer i några av dem, men har inte kunnat hitta någon som kunde producera filmerna. Jag har nu - så kanske jag ska prova lite gammaldags fotografi :-)
Hälsningar från Erik.