Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 324 / Svensk kvalitet.

________________________________________________________________________

Det var också hantverk.

NIKON D700 0ck NIKOR 24-120 G *** f/5,0 - 1/100 sec. - ISO 200.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-05-27 22:59 | Läst 4030 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En fin härligt röd Amazon! Vi hade en sådan i familjen när jag var barn, en 67:a. Den här ser något äldre ut på grillen. Kanske en 66:a som morfar hade?
Hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2016-05-30 14:01
Hej Bjarne. Tack för dina fina kommentarer. Du har rätt om grillen. Den här kom i 1965 och även satt på 66erern (en ny kom 1967). Om backspegeln är original, kan bilen vara en 1966. Han har tagit bort Volvo bokstäverna på framsidan och jag kan inte se om det är Volvos orignale 5 en halv tums fälgar som kunde eftermonteras  - eller om de är originella (som jag tror att de är) .
Med veteran hälsning från Erik
Häftig bild på cool bil. Nästan Ferrariröd skulle jag säga. Och keps är modernt, trevlig helg Erik/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-05-30 14:09
Jag fann detta arkiv bild och bearbetades det lite i det digitala mörkrum!
Och så var det texten: Det var också hantverk" en referens till min tidigare blogg:
http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-323-rr.htm#comments
Ber om ursäkt för den något sena svaret.
// // Erik
Jag har haft en 65:a och tycker fortfarande att det var en vacker bil!
Men enligt uppgift var den farlig, varför Volvo kom med 142:an. Eller har jag fel?
Svar från Erik Madsen 2016-05-30 14:30
Hej Wolfgang .
När jag är ute och visa min Amazon får jag många uttalanden om den vackra formen. Även från ungdomar och barn! Så de gillar ännu.
Eftger dagens standard, alla bilar var "farliga" på den tiden. Volvo var på många sätt före när det gäller säkerhet. Säkerhetsbälten var bara en av dessa saker. En av de allvarligaste säkerhetshotet var att under en frontalkollision kunde rattstången "verka som ett spjut" Men det var vanligt för många andre bilmärken. Amazon fick tvådelad rattstången i årsmodell 68 och hade det i båda årsmodell 68, 69 och 70 (91.416 st.). Efter 14 år och 667.323 st. Det var dags för något nytt och Amazonen kunde inte utvecklas mer antingen säkerhet eller teksnisk.
Bästa hälsningar från Erik / DK
Wolfgang 2016-05-31 11:15
Tack för informationen, Erik! Ja, det är fortfarande en vacker bil!
Den va verkligen fin, visade maken och han håller med.
När vi träffades hade han en röd Amazon, men den var inte så där blank och fin och hade ingen skärmmössa.
Svar från Erik Madsen 2016-05-30 14:35
Hej Margareta.
Selvfølgelig havde han en Volvo - det har alle svenskere vel haft :-)
Danskerne fik først for alvor råd til denne svenske skønhed engang i tresserne. Ja Amazonen blev meget overraskende den mest solgte bil i 1965! Ellers var det Boblen VW der havde tronen. Det var i de "glade tressere", med masser af inflation".
Hav det godt.
//Erik//
Den där var tuff och färgen är perfekt. Dock så hade jag nog `dragit in´ bakhjulen någon cm i hjulhusen.
Det att Amazon skulle varit en `farlig bil´ har jag aldrig hört. Däremot har väl alla hört talas om Chevrolet Corvair, gamla 911 och BMW 3-serien innan traction control och som vinterbil var lite lömsk;)

/Stephan
Svar från Erik Madsen 2016-05-30 14:49
Hej Stephan.
Om fälgarna se mitt svar til Bjarne.
Om farlig se mitt svar til Wolfgang .
Och då jag kommer överens  med dig om Corvair och BMW 3-serien.
Jag var anställd vid en GM återförsäljare da Corvairen kom ut på marknaden och hörde om den fuzz som Ralph Naders kritik och boka skapas. Senare blev jag anställd vid en BMW-återförsäljare och körde privat BMW 320. På vintern med sandsäckar i bagageluckan !!!
Många vänliga hälsningar från Erik / DK
PS: Ett danskt reklamslogan : "Hold Dem til VOLVO - den holder til Dem"