Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

Danske Bloggen 419 / Välgöraren.

________________________________________________________________________ O.H. Schmeltz har satt stora spår i Roskilde med flera donationer. Byggandet av ett nyt stadshus med fontänen på torget. Rivning av husene mellan de två torg. Byggandet av en stadspark, som är 100 år i år. Samt en hel del andra saker. Han gifte sig aldrig och dog som en ungkarl i 1898.

Som en hyllning görs en liten fläck nära där han bodde. Med en staty og en  billedefrise liknande den som finns på andra ställen i staden. http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-373-turisten-fortsatter-sitt.htm

*

**

***

****

*****

Efter ett pappers klipp, som finns på Roskilde Museum gjordes detta mässingsplåt . Motivet är O.H. Schmeltz mor, äldre syster, sig själv och sin far. Det var mycket vanligt att ha producerat sådanne klipp vid den tidpunkten.

Från vänster till höger: Ellen Cathrine - Cathrine Elisabeth - Otto Heinrich og Johan Heinrich.

Hilsen fra Erik.

© emfoto43/Roskilde

Inlagt 2016-08-31 21:59 | Läst 3977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt med bilder och information på ofentliga platser. Ser det ibland på resor och får då trevlig information om platsen. Det uppskattas.
Gulligt med hunden som sitter vid statyn.
Svar från Erik Madsen 2016-09-01 17:16
Du har rätt Margareta. Information om platsen är super. Jag har inte kunnat hitta något om hunden men den måste tillhöra Schmeltz.
//Erik//
Det finns mycket vackert i Roskilde. Tänk att det fanns en tid när en privatperson kunde göra så mycket för sitt samhälle.
Svar från Erik Madsen 2016-09-01 17:18
O.H. Schmeltz dog som ungkarl och han lämnade både byggnader och stipendier för eftervärlden .
//Erik//
Mycket fint med sån här 'utsmyckning' tycker jag! Så ska det se ut!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2016-09-01 17:20
Der er efterhånden opstillet forskellig kunstværker rundt omkring i byen.
Tak for kommentaren Jan.
//Erik//