Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 499 / Högersvängs olyckor.

________________________________________________________________________

Trafikolyckor där cyklister som körs ned av bilar som svängar till höger är en av de värsta jag kan komma att tänka på. I de allvarligaste med dödsfall är mestadels lastbilar inblandade. Det är dock fokuserad en hel del på deras problemer (de döda vinklarna och att chaufförerna sitta så högt i hytten) med installationen av speciella speglar och kameror.

Statistiken visar fortfarande ett mycket varierande antal döda eller allvarligt skadade (i 2005: 11/17 - i 2008 11/12 och i 2016: 6/6). Och häromdagen , hände det igen! 

Arkivbild.

Erik Madsen
Hobbyfotograf .
© emfoto43 / Roskilde.

PS: Bilden är endast till för foto-illustration. Har ingenting med texten att göra.

Inlagt 2016-11-10 17:12 | Läst 699 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra du tar upp det Erik, det är mycket obehagligt när det händer. Har haft några nära döden upplevelser när jag cyklat och en bil svängt till höger plötsligt, trots att jag varit fullt synlig.
Svar från Erik Madsen 2016-11-10 20:07
Jag är också en typ cyklist när jag kör min Mini Crosser. Och jag är väldigt försiktig när jag går igenom en korsning, där jag försöker alltid att få ögonkontakt med högersvängs bilister. Men det är min erfarenhet som själv en högarsvängs bilist att det finns många cyklister som försummar - att försöka ögonkontakt och inte alltid är goda att visa tecken.
Men det är tragiskt att vi inte är mer vaksam i trafiken alls.
Hälsningar. Erik.
PS: Det var den senaste dödsolyckan som fik mig til tasterne..
Vibybo 2016-11-10 20:33
Tyvärr hjälper inte alltid ögonkontakt Erik. Många gånger har jag passerat en utfart/korsning med cykel (med eller utan motor), haft ögonkontakt med den väntande föraren av bil/lastbil som står där lugnt och ser rakt på mig mitt på ljusa dagen. Just när jag är nära bilen, kör denne rakt ut. Då jag alltid har bromsen i beredskap för kortast möjliga stoppsträcka, har jag klarat mig på håret. Har på mycket nära håll sett förarens ögon, ofta glasartad stel blick (legala/illegala droger), eller surblicken (ren djävulskap). Detta fick mig att sluta köra motorcykel/skoter.
Fruktansvärt och därför värt all uppmärksamhet!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-11-10 22:58
Helt enig.
Her i dag endnu en kvinde dræbt af lastbil - dog ikke en højresvings-ulykke, men stadig på grund af uopmærksomhed i trafikken.
//Erik//