Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 510 / Leka med foto - RAW - jpg etc.

________________________________________________________________________

Jag sitter ibland och surfa på YouTube och få många idéer och inspiration, inte alla lika bra :-) Idag så jag en video där det presenterades ett program som skulle vara helt fantastiskt. Det som väckte mitt intresse var särskilt omnämnande av RAW-konverteran. Det har jag jo inte så mycket erfarenhet med. Jag har alltid varit mycket nöjd med mina jpg-filer, men nu har jag jo också några super kameror :-)

Jag hittade en gammal arkiv bild som jag hade helt glömt. Det blev som ett motiv (inte RAW) i det nya bildbehandlingsprogram. Och varför nu det - har jag inte tillräckligt av dem? Jooh, men det var gratis och jag fick något nytt att leka med i dessa mörka och kalla vintermånaderna där jag inte kommer ut så mycket. Programmet har alla de vanliga möjligheter som alla andra har (plus en hel del mer) och dem har jag suttit och lekat lite med idag. Jag måste först ha fotograferat några RAW-filer innan jag kan prova den delen.

Skal förstoras.

En stolt ägare av en konverterad Mercedes ambulans - som ska användas för camping.


Hälsningar från Erik.
Hobbyfotograf .
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-11-25 23:30 | Läst 2368 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin bild på Mercedesambulansen! Fick lite 'nostalgivibbar'.. Körde en hel del Mercedesambulanser här i Stockholm mellan 1978-1981, men jag tror dom var äldre än den på bilden.. Rattväxel vill jag minnas att de hade.. men ändå automatlåda. Gick som tusan, det satt nån stor rak sexa i dom.. Annars var det Chevrolet och Volvo ambulanser, Volvon baserad på 164-modellen..
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2016-11-27 22:55
Nostalgi är bra Jan - Jag har säkert några fler bilder på den här inifrån som camping bil. Jag kan inte minnas årgång.
Hälsningar. Erik.
Bilden känns väldigt levande med fin kontrast och briljans och med bra färger! Det programmet verkar lovande/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-11-27 23:01
Jag kikade lite mer om programmet och fick reda på att där nog inte var RAW-konverter i gratis versionen. Annars är jag mycket imponerad av allt annat som det kan. Jag lekar mer och kanske visa några resultat senare.
Bästa hälsningar från Erik.