Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 663 / Blandet s/v.

________________________________________________________________________

Svart vit JPG-filer - direkt från kameran. Ingen efterbehandling. Det var mycket roligt och lite som i gamla dagar när man var "spændt" över resultatet när man fick de färdiga bilder från fotolabbet.

Jag var mycket medveten om - beskärning - bländar - spot/mitten/genomsnittlig mätning etc. Det kan nog vara bättre, men det ger en andra tillfredsställelse och tar en tillbaka till  de "bra" gamla dagar. Man/jag kan lätt bli beroende av bildbehandlingsprogram, där allt kan så småningom "räddas" och ändrads på alla möjliga sätt. Det betyder inte att jag kommer att skrota mina program, men bara vara lite mer "fotograf" :-)

Alle med a/6000 og 50 mm - manuel och auto ISO.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2017-07-10 13:29 | Läst 1934 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Mycket kloka tankar Erik! Det fungerar sällan att rädda bilder i efterskott. Bättre att lägga energin på att ta bra bilder. Däremot kan man göra det som är bra ännu bättre. Fast när man får så bra resultat direkt från kameran behöver man inte göra något alls! Fina bilder alla, men flickan som sitter och målar är extra bra tycker jag.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2017-07-10 22:30
Jag kommer naturligtvis inte helt sluta använda PCeren och mina program. Men jag tror att jag alltid har strävat efter att vara så "omhyggelig" som möjligt vid fotograferingen. Många av våra kameror har så många alternativ och de levererar super jpg-filer - så varför inte utnyttja det.
Ja barn - och kanske framför allt flickor i denna ålder - är lättare att fånga i lugna stunder.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Hörs som om du börjar komma igång med sommarfotografering mer och mer nu! Tog mina glassbilder igår med både RAW och JPEG, men RAWbilderna blev överlag bättre, även helt obehandlade.
Tycker som Bjarne, flickan blev bäst.
Svar från Erik Madsen 2017-07-10 22:43
Hej Stefan. Ja det går mycket bättre nu än på vintern och hösten.
Jag är inte helt säker på att du inte kan se skillnad mellan en obearbetad RAW-fil och en motsvarande obehandlad jpg-fil? Mina RAW filer från min Nikon D700 bör åtminstone öppnas och behandlas i ett speciellt program innan de såg ut som något. Jag har inte fotograferat RAW med min Sony kameror ännu, eftersom jag är mycket nöjd med kvaliteten på deras jpg-filer. Bilderna du laddar upp här på FS kan naturligtvis också vara bara jpg. Jag vet inte bättre, men jag är också kun amatör :-)
Många vänliga fotohälsningar från Erik.