Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 701 / Klondyke.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 8. august 2017 - och därmed slutar de långa ljusa nätterna. Här på mina breddgrader från den 5/5 til 8/8.

Vid uttkanten av den välordnade hamnområdet, finns det fortfarande en liten rest av moder hamnen. Platsen kallas "Kællingehaven". En av flera förklaringar på ordet är att namnet härstammar från gamla dagar när fiskarna ansåg att tånglakerne var hon ål och därför kallade dem för "kællinfer". Ordet "have" är en gammal term för ett landområde/näs, som sträcker sig ut i fjorden.

Förstora.

*

*

*

Inlagt 2017-08-11 21:10 | Läst 1430 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är något speciellt med båthamnar och även uppläggningsplatser för båtar! Det händer alltid något där, det gäller alla årstider känns det som.. Ibland kan man få en vemodig känsla också när man ser att en båt inte sjösätts på våren.. Då är det nog något som hänt angående hälsan.. Fina svartvita bilder!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2017-08-12 11:16
Hej Jan.
Det är sant, det finns många motiv i detta område. Det finns också många motiver som är lämpliga för färgfotografier, men här var det det nostalgiska och du ufreserade området som kontraster mot den nya delen av hamnen som var mitt mål.
Tack för dina fina ord och analys.
//Erik//
Fastnade för nr 1, bilden kändes åt det tidlösa hållet.
Svar från Erik Madsen 2017-08-12 11:17
Hej Stefan - ja det er som om tiden har stået stille her.
Mvh. Erik.
Återigen fina svartvita - mig faller den första mycket i smaken, den har en väldigt fin tonskala och ser för mig ut som en analog bild!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-08-12 11:23
Tack Björn - och det kommer säkert att glädja Fuji (och jag) med deras underbara Acros-simulering.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Skön svartvit ton du har hittat, fint o bra! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2017-08-12 11:29
Hej LO.
Jag har hittat det svarta vita i Acros filmsimulering i kameran! Allt jag har gjort är ett litet experiment med spotmätning och lite justering i Silveren.
Ha det bra.
//Erik//
En intressant miljö och du har gjort tre fina svartvita bilder. Jag faller mest för första bilden. Jag tror det är för att jag dras in i bilden av vägen som leder blicken bort mot bilen.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2017-08-14 11:56
Takker Bjarne.
Mvh. Erik.