En dansk hobbyfotograf, som försöker på svenska: Fotografi - utrustning och teknik. - Kommentarer - Utbyte av fotorelaterade ämnen - ömsesidig inspiration och dagboksnoteringar.

Danske Bloggen 746 / Avslöjandet !

________________________________________________________________________

Roskilde, den 13. september 2017.

Hej alla eventuelt intresserade här på FS. Jag kan avslöja en av honom Fuji X100F amatörfotografens från Roskildes fotoinställningar.

Jag menar att han brukar skriva: Bildtexterne är under bilderna.

Jag tror att han har slutat skriva: Förstora, det måste vara upp till läsarna.

Hans normala: f/5,6 - 1/125 sek. - auto ISO (kan også være f/8 - 1/250 sek.), men .....

..... och här är tipset: Han har programmerat framhjulet för att justera ISO!

Vad  erhåller han med det? Ja, han har full kontroll över bländare och slutartid och kan se i den elektroniska sökaren hur resultatet blir. Han har i förväg bestämt hur hög ISOen må skruvas upp och, om det inte går, måste han naturligtvis justera antingen bländare eller slutartid. Man skulle kunna kalla det manuellt fotografering?

Hälsningar från NN.

PS: Om någon kommenterar, måste jag försöka få honom att besvara :-)

PPS: Kameran behöver lite rengöring - jag måste berätta för honom.

Inlagt 2017-09-13 14:10 | Läst 304 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin kamera! :)
/B
Svar från Erik Madsen   2017-09-13 20:14
Jag måste erkänna att herr NN har beskrivit det helt korrekt.
Hälsningar. Erik.
Här är en intresserad som håller med dig om det mesta, jag skriver texten under bilden, men jag har ingen Fuji utan en Panasonic, som jag är mycket nöjd med, nu undrar jag om du framkallar i Raw eller jpeg.
Ha det gott/Stig
Svar från Erik Madsen   2017-09-13 20:22
I Danmark är det normalt att skriva bildtexter under bilderna. Panasonic är inte dåligt. Jag har mestadels använt JPEG för större delen av min digitala period och RAW vid speciella evenemang (Nikon D70, D300 0g D700). Med Fuji X100F är det en helt annan sak - har de bästa JPEG-filer pt. ( säger många).
Ha en bra kväll
// Erik//
Flag Counter