Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 771 / Street Photography.

________________________________________________________________________

Som jag hör och läser det, finns det flera "skolor" (åsikter och uppfattningar) inom Street Photography. En av reglerna är att fotografen måste vara osynlig - "blend in" som det kallas på engelska. Jag har det lite svårt med det, en gammal man på en handicap scooter :-) Kameran är dock diskret och ser ut som en gammal film kamera i läder etui.  Så "han är nog inte så farligt honom där."

Förstora om man vil - varning.

    

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-10-14 21:46 | Läst 2490 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Visst verkar det finnas olika 'skolor' inom fotograferandet på våra gator och torg, men det är bara positivt tycker jag! Det bör finnas plats för all typ av gatufotografering, men det känns som många har fastnat i äldre tiders gatufoto där vissa har gjort sig ett 'namn', dom har blivit nån slags 'standard' för gatufotografering.. Men tiden står ju inte still! Allting utvecklas, kamerorna och tekniken i kamerorna, mycket högre ISO med fina färger dessutom, men för det mesta fastnar ändå ofta gatufotandet i det svartvita och det traditionella.. men det är också många gånger väldigt fint det med, men inte alltid!
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2017-10-15 21:26
Hej jan
Tack för dina kommentarer. Jag håller med och kunde inte ha skrivit bättre. Jag försöker att variere mitt fotografi. Många av mina gatubilder tas också från en något lägre punkt (från minikrossarens säte). Blanda med svart och vitt med och utan ögonkontakt etc.
Många vänliga hälsningar från Erik.
ehrsa 2017-10-15 23:42
Tror att du och jag fotar från ungefär samma höjd när vi tar foton på 'stadens gator och torg! Jag har kameran hängande i mag/brösthöjd, borde bli samma som från din 'Ferrari'.. Förresten, finns det ingen typ av 'fjärrutlösare' till din kamera, trådlös eller med tråd..? Då kanske du slipper släppa handen från gasreglaget..?
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2017-10-16 11:44
Hej Jan du har en pointe där - både med bildhöjden och med fjärrutlösningen. Tack för det tips det hade jag inte tänkt på - det måste testas.
Hälsningar. Erik.
Trevligt att se också en annan nuna än LO:s som selfie :-)! Och skuggbilden är levande och illusorisk, snyggt! Kamerabilden är oklanderlig!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-10-15 21:30
Hej, Björn. Det skulle visa hur "den gamla mannen" ser ut idag. Skuggbilden skulle illustrera lite kreativitet :-)
Med vänliga hälsningar, från Erik.
Kul att få se din "fotobil".
Svar från Erik Madsen 2017-10-15 21:32
OK - det fungerar perfekt. Det enda negativa är att jag inte kan skjuta under körning. Jag ger gas med min högra hand och har inte lärt mig att fotografera med min vänstra hand än :-)
Hälsningar. Erik.
Kul att se ditt ansikte i.r.l. och din mobila enhet, och vad beträffar Street Photography så håller jag med Jan om att allting har nog förändrats sedan "Stenåldern".
Ha det gott/Stig
Svar från Erik Madsen 2017-10-15 21:49
Jag tycker att vi bör utnyttja alla möjligheter som finns inom denna härliga hobby. Att vi enkelt kan välja mellan svartvitt eller färger -jpg eller RAW - direkt ut ur kameran eller sitta och leka med Photoshop och liknande program.
Tack för dina kommentarer.
Ha det godt du med.
//Erik//.
Regler begränsar! Regler bestämmer de osäkra, så inte fantasin skenar iväg på någon, för då kan det bli fantasifulla och ovanliga bilder som inte regeltillverkarna själva klarar att ta!
Ordning och reda skapar ingen bra fotografi!
Bara "mellanmjölksfotografi" ;) :)
B)
Svar från Erik Madsen 2017-10-15 22:01
I grund och botten finns det vel en skillnad mellan regler och åsikter och uppfattningar? Men annars sägs det att "reglerna är för att brytas"
//Erik//