Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 778 / 6x6 och Acros.

________________________________________________________________________

Inomhus i värmen - med hot om storm och risk för högvatten i de inre "farvande" och därmed också i Roskilde Fjord. Frost och den första vita "nedbør" på måndag.

Detta är ett försök mer med 6x6-formatet - speciellt med kompositionen, vilket är helt fel med den här. Så varför så verkligen visa det, kanske kom det några rekommendationer eller åsikter om ämnet?

Jag har sökt en del information i några böcker och på nätet, så det kan bara gå framåt :-)

Utsikt från soffan (sittande fotograf).

f/2 - 1/125 sek. - ISO 400.

Info kun for Fuji fotografer:

Auto DR - 200%
Hi-tone -1
S-tone +1
Skarp +1
NR -4
Korn av

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-10-27 20:44 | Läst 2627 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin, avmätt gråskala. Det fyrkantiga formatet gör sig bra många gånger, jag beskär mina bilder ibland till fyrkantiga för det passar bättre, det får gå på känsla.
Svar från Erik Madsen 2017-10-27 21:23
Vad mina övningar syftar är att göra bilderna färdiga i kameran. Både beskärning, komposition och svart vit. Det här är vad som är möjligt med jpg i den här kameran. Gråtoner är något som kan vara olika åsikter om. Detsamma gäller för människors syn på färger!
Tack för dina kommentarer Stefan.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Stilfullt svv, ser bra lite gammalt ut, fin kvalitet, men inte ska man väl behöva ställa in så mycket i menuerna, är det inte bättre att justera bilden efteråt? Ha en glad helg! LO
Svar från Erik Madsen 2017-10-27 21:37
Tack LO för dina kommentarer.
"ser bra lite gammalt ut" - kan det bero på att det gjordes med en gammal Fuji film simulering Acros?
Jag vill hitta några inställningar i kameran som jag gillar. Det finns vel inte fler "indstillinger" i kameran än i Silveren?
Dessutom skulle jag inte utesluta att jag kommer att lägga helt neutrala Acros filer ind i Silveren - tvärtom, förvisso.
Med fotohälsningen från Erik.
Dubbelolle 2017-10-27 22:05
Man ska göra som man gillar! Jag kör Programautomatik, Auto ISO, Autocolor, justerar exponeringen med den främre inmatningsratten o kombinationen tid/bländare med den bakre, det viktigaste är att inte överexponera, då blir det lätt problem, din bild är mycket fin, som tagen med en Hasselblad och en bra medelkänslig film, Agfapan 100 eller Kodak Plus-X. Hilsen! LO
Svar från Erik Madsen 2017-10-27 22:16
Jag har också försökt att köra Velvia och sedan omvandlas i Silveren - det fungerade och gav många justeringsalternativ. Jag är en stor fan av körning P. Med den nya kameran ställer jag nu in bländare och slutartid. Och Auto ISO, som jag kan justera med framhjulet och jag hålla ett öga på histogrammet i sökaren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Otroligt välgjord svv bild och det kvadratiska formatet känns helt självklart när jag tittar på bilden. Platsar i vilket heminredningsmagasin som helst !/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-10-27 22:32
Oj oj det var fine ord Björn - tak for dem.
Mvh. Erik.
Jag sällar mig till dem som gillar gråtonerna i denna bild. Är detta din bästa svartvita Acrosbild hittills med x100f? Har du nu hittat de rätta inställningarna?
Svar från Erik Madsen 2017-10-30 13:20
Hej Ragnar.
Det är nog nära min "standard" inställning. Men som du säkert vet och har läst, också här på FS, finns det lika många åsikter om s/v-toner som det handlar om färger. Jag kommer därför att testa mer med inställningarna i kameran för olika motiv.
Med fotohälsningar från Erik / DK
Mycket vackert och mjukt ljus i din bild Erik. Svartvitt är helt rätt och ger, bl a med hjälp av fotografierna, en känsla av dåtid. Formatet är tight och blicken har inte så långa vägar att vandra.
Svar från Erik Madsen 2017-10-30 13:23
Tak Torbjörn for meget fin analyse og kommentarer.
Mvh. Erik.
Jag tycker bilden blev fin! Riktigt snygg och väl avvägd komposition. Jag gillar särskilt persienn-ränderna på stolen! Omöjligt att avgöra om annat format fungerat bättre förstås, fast det är blev bra.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2017-10-30 13:31
Hej Bjarne.
Jag är själv nöjd med ljuset och det svartvitta. Kompositionen kunde troligtvis ha varit bättre (enligt läroböckerna). "Fodskamlen" i det högra hörnet borde ha dragits fram för att ge en liten balans på högra sidan - tror jag. Men det är jo en ögonblicksbild från soffan :-)
Tack för dina kommentarer, de uppskattas alltid från dig.
Med vänliga hälsningar, från Erik.