En dansk hobbyfotograf, som försöker på svenska: Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image".

Danske Bloggen 844 / Inte om X100F den här gången .....

________________________________________________________________________

..... men om SONY och vad deras teknikere har lagt in i min a6000.

Jag testade 3 av de många programmen som finns i kameran. Som fler här på FS vet, är jag mycket intresserad i de stora förändringar och framsteg som sker i vår hobby - både i kameror, objektiver och program. Och jag mener att man skal använda programmen i kamerorna en gång i taget, när det passar in och när man nu har betalat för dem.

Det var / är ingen laboratorietest :-)

Om alla 3 bilder:  Automatisk f/4,5 - 1/100 sek. - ISO 2000.

"High Contrast Mono".

"Rich-tone Mono"

Efter att jag började intressera mig för svartvit fotografi, måste jag konstatera att det finns lika många åsikter om det "riktiga" svart vit bild som är om de "riktiga" färgerna! Och det är helt OK - det är som sagt många gånger: "Smaken är som baken - delad".

Eftersom jag inte sättar upp en diskussion om färg kontra svartvitt,  är färgbilden endast med som en demonstration av det tredje programmet som jag testade.

"Hand-held Twilight".

Med många vänliga foto hälsningar från Erik.
Den glada danska hobbyfotografen
© emfoto43/Roskilde.

 

Inlagt 2018-01-16 21:57 | Läst 423 ggr. | Permalink(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Föredrar den mjuka varianten till just detta motiv.
Svar från Erik Madsen   2018-01-17 16:31
Jeg er meget enig Stefan.
Mvh. Erik.
Intressant att se dina jämförande bilder och denna gång tycker jag som Stefan och föredrar den andra bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen   2018-01-17 20:16
Jeg er klar over, at der kan være motiver, som kræver mere justeringer.
Mvh. Erik.
Kul att du testar! Bland dessa tycker jag att resultatet från Rich-tone mono blev bäst. Ja, för det här motivet. Det kan förstås vara annorlunda med andra motiv!
Ha det bra i Danmark!
Bjarne
Svar från Erik Madsen   2018-01-17 20:24
Hej Bjarne.
Tack för kommentarer.
Ja, du har rätt - det beror givetvis på ämnet och omständigheterna i allmänhet. Jag ser programmen som ett snabbt och enkelt sätt att fotograferar och som inte kräver mycket tid bakom datorn. Jag kommer att använda dem en gång i taget för regelbundna ögonblicksbilder och daglig fotografering.
Nu måste jag se en spännande och avgörande handbollsmatch - Danmark-Spanien.
Hälsningar. Erik.
Flag Counter