Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 847 / Utveckling eller avveckling (eller bara lite nedgradering) ?

Roskilde, den 25. januar 2018.

Jag gick med på Fotosidan den 22 november 2011 och har bloggat sedan 21 december 2012. Frågan för mig själv är om jag har utvecklats under den tiden. Jag tror i all blygsamhet, att jag har och jag har verkligen fått en hel del inspiration och feedback från andra medlemmar.

Som jag har skrivit flera gånger, är det svarta vita fotografiet något jag först har arbetat med här på bloggen. Jag har aldrig fotograferat svartvit analogt och frågan (fortfarande för mig själv) är om jag kanske inte har rätt förutsättningar för att "dyrke" detta fotograferingsområdet tillräckligt bra. Eller att jag i stället skal "dyrke", förbättra och koncentrera mer på mitt färgfotografi, som jag har haft som mitt primära område - både analogt och digitalt.

Citat fra et af mine tidligere blogindlæg:

Efter att jag började intressera mig för svartvit fotografi, måste jag konstatera att det finns lika många åsikter om det "riktiga" svart vit bild som är om de "riktiga" färgerna! Och det är helt OK - det är som sagt många gånger: "Smaken är som baken - delad".

Här kommer en liten kavalkad av mina experiment med det svarta vita. Flera har visats tidigare. Fotograferad med olika kameror och under en längre period.

Ingenting om JPEG eller RAW :-) :-)

Bildtexterne är altid under bilderne hos mig.

En av mina första försök.

Mitt första försök.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.
PS: Jag har inte för avsikt att släppa s/v totalt.

Inlagt 2018-01-25 20:00 | Läst 1346 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trial and error, det är ju så man lär sig, man testar olika sätt, och så lär man sig och upptäcker hur man vill jobba och vad man gillar, det visar du prov på! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2018-01-25 22:20
Takker for dine kommentarer LO.
Jeg har hele tiden afprøvet mange ting - både med kamera-indstillinger, billedbehandlinger, sorthvid og farver. Nu tror jeg, at jeg i den nærmeste tid vil arbejde lidt mere koncentreret med farvefotografering. Men der vil nok stadig dukke lidt andet op ind imellem. Man er jo hobbyfotograf :-)
Mvh. Erik.
"Mitt första försök", avser de orden bilden ovan eller nertill?
Svar från Erik Madsen 2018-01-25 22:10
Billede nummer 2 er mit første og så går det ellers nedad.
Mv.h. Erik.
Svartvitt är inte mitt gebit, gillar färger för mycketför att fastna i det.
Men kan uppskatta riktigt bra svartvita, men vem bestämmer vad som är bra. Det är nog bara som du säger en smaksak och om någon tycker att bilden är bra så är ju det för just den personen.
Tar ibland fram min gamla lådkamera och leker lite, blir inga bra svartvita i en kännares ögon, men en nostalgitripp för mig som började med just de kameran.
Svar från Erik Madsen 2018-01-26 13:19
Vi er enige Margareta. Nu bliver det overvejende farver fra mig, som også altid har været mit favoritområde. Sort hvid bliver til specielle motiver og måske til portrætter.
Jeg har også et par analoge kameraer, men har ikke rigtig fået taget mig sammen til finde nogen, der kan fremkalde filmene (jeg kan ikke).
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Margareta Cortés 2018-01-26 13:36
Kan inte jag heller, framkalla filmen altså, har inga prylar kvar. Senaste gången hade vi en liten fotoaffär kvar som jag lämnade till, nu har den stängt igen. Jag tror att man kan sända in till Crimson för framkallning. Gick i alla fall förut.
Svar från Erik Madsen 2018-01-26 13:42
Tak jeg skal søge på Crimson.
//Erik//