Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 863 / Redigerade eller inte.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 17. februar 2017.

När jag redigerar mine jpeg-filer i Apples "Fotos" kan jag när som helst byta tillbaka till originalet! Jag brukar göra en kopia av de filer som jag kanske vill fortsätta med i "NIK-programmen" i "Tonality Programmet" eller i andra program. Jag har sedan både originalen och en bearbetad jpeg-fil.

Men jag har också en viss tillfredsställelse genom att försöka göra bilden så komplett som möjligt i kameran. Särskilt efter att jag har fått mirroless kameror med EVF, där jag kan se hur resultatet blir direkt i sökaren. Min senaste kamera Fuji X100F inspirerar att experimentera med jpeg-filer, vilka anses vara några av de bästa på marknaden idag.

*

**

***

****

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-02-17 22:44 | Läst 1601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Man ska tycka det är kul, och då gör man som man gillar, inget fel i att komma så nära som möjligt redan i kameran, man kan ju alltid jobba vidare om man vill i ett bildbehandlingsprogram. Ser fint ut i Roskilde! Må meget godt, LO
Svar från Erik Madsen 2018-02-17 23:08
Lige netop LO. Man skal have det sjovt med sin hobby.
Takker.
Hav det godt.
//Erik//
Håller med LO. Det fanns en tid då jag tyckte all bildredigering var "fusk" :-) men det var länge sedan. Nu tycker jag det är kul med redigering i Lightroom och Silver Efex PRO

Hälsar
Eva
Svar från Erik Madsen 2018-02-17 23:14
Hej Eva.
I mitt sinne blir det först "fusk" om man tar bort / kloner utan att göra uppmärksam på det.
Jag använder både Silver Efex Pro 2 och Color Efex Pro 4.
Många vänliga hälsningar och tack för att du kommenterar.
//Erik//
Fuji är ju berömda för sina fina jpeg direkt ur kameran, även om jag aldrig testat någon sådan. Härliga färgglada bilder blev det här. Jag gillar särskilt första bilden. Den är ganska enkel med huset, trädet och de vackra molnen, men väldigt snygg och välbalanserad.
Ha en fin söndag i Danmark!
Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-02-18 21:22
Tack för goda kommentarer. Jag tycker också bäst om nummer 1.
Den andra kan jag nu förstå under de senaste dagarna av skrivandet i blogggemenskapen, kanske tillhör kategorin: Rosenlundare! ? Jag måste se om jag kan botas för det :-)
Många vänliga hälsningar från Erik.
Gillar hela serien men speciellt tvåan och trean / Leif M
Svar från Erik Madsen 2018-02-18 21:30
Tack, Leif.
De 2 är förmodligen lite för vykort liknande - ja kanske mer över i kategorin, Rosenlundare (helt nytt ord för mig). Enligt de senaste dagarna av skrivandet på olika bloggar.
Med vänliga hälsningar, från Erik.