En dansk hobbyfotograf, som försöker på svenska: Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image" - Jpeg is my friend"

Danske Bloggen 856 / Natur oroande.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 8. februar 2018.

Huvudberättelsen i gårdagens tidning om hashhandeln var troligen seriös nog, men det var fågelbilden som lockade min uppmärksamhet. I den danska poeten Jeppe Aakjærs låten från 1916 "Jeg er havren jeg har bjælder på" skörda bonden 20 "bjælder" eller fold på et havrestrå,  idag är siffran över 50 ! En stor produktivitetsutveckling, som de små biotoperna och våtmarkerna måste bära. De är borta på grund av dränering och sprutning. Det finns nya tider på väg, bönderna har börjat hålla några områden fria från odling. Så det kommer att finnas några biotoper med vildväxande naturväxter, som vissa kallar for ogräs. Arbetet görs också på flera fronter för att få fler våtmarker.

Skrämmande läsning.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-02-08 23:48 | Läst 310 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tråkig läsning, att det skulle minskat inom EU med 421 milj fåglar är ju en skrämmande. Man kan väl hoppas att något av detta är en förflyttning till andra områden. Sedan så verkar det som vissa arter har ökat, Vitkindade gäss som finns i tusentals i vissa områden och som nästan blir som en solförmörkelse när de lyfter samtidigt har jag inte sett tidigare
Svar från Erik Madsen   2018-02-10 19:51
Hej Peter.
Som almindelig lægmand kan det være svært at forklare årsagerne, mennesket har nok en meget stor indflydelse på hele problematikken ?
Jeg har skrevet et nyt indlæg, som kommer lidt sener i dag.
Med venlig hilsen fra Erik.
Människan är en mycket invasiv art, och har nog påverkat naturen mest av alla arter i världshistorien. Sedan skall människor bli fler och ha mer. Det måste finnas stora områden orörd natur för vår egen överlevnads skull.
Svar från Erik Madsen   2018-02-10 19:54
Hej Stefan.
Jag är mycket sannolikt att ge dig rätt och har skrivit ett nytt inlägg, vilket kommer på ett tag.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Det är verkligen viktigt med den biologiska mångfalden. Det kommer mycket oroande rapporter om att mängden bin minskar stort i hela världen. Hur ska vi få mat om ingen pollinerar våra grödor? Du tar upp ett oerhört viktigt ämne här, som vi alla behöver vara med och påverka. Jag vet inte om jag är naiv, men kanske fotografier kan vara en del i att höja medvetenheten?
Ha en fin helg!
BJarne
Svar från Erik Madsen   2018-02-10 19:57
Hej Bjarne.
Jag vet att det är ett explosivt ämne med många olika intressen och jag är inte alls någon expert. Jag kunde bara inte förbise den här artikeln. Det kommer emellertid att bli ett nytt blogginlägg senare i kväll.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Flag Counter
  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning