Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 880 / Paris-Nice. Och så lite tristese för min del.

________________________________________________________________________

Snö - åskväder - och mer snö och frost för helgen. Den våren må vänta. Sport på TV och bildläsning tar mycket av tiden dessa dagar. Jag måste erkänna att jag slogs något ur kurs på toppen av mycket diskussion och debatt om regler och åsikter om vad som är rätt och vad som är fel. Jag har antagligen bidragit till blogginlæg och kommentarer som ledde till diskussioner som jag inte verkligen ville ha. I framtiden kommer jag att begränsa mig till att delta i sådana debatter.

Som jag just skrivit som svar på en annan kommentar:

..... och skulle vilja tänka mig lite mer om - innan jag deltar igen. Det slutar inte och ingenting ändras. Jag fortsätter att fotografera och välja de grupper som jag är i linje med.

De ämnen som hela tiden dyker upp och ger mycket turbulens - är RAW ctr. Jpg - svart vit ctr. färger, regler och definitioner etc. och som jag menar - det ändrar inte någonting och det spelar ingen roll heller. Vi har alla våra egna åsikter, men det viktigaste är att fotografera för sit eget nöje - som en hobbyfotograf åtminstone.

I årets fält fanns det inte mindre än 7 danskar och hela 4 i Astana Pro Team. Felaktiga beslut och en mycket olycklig krasch, berövad Jacob Fuglsang både en etap seger och kanske till och med kanske en total seger - suck.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-03-13 21:17 | Läst 1317 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Gissar du är mycket intresserad av cykling för visst är det en tradition i Danmark
med duktiga cyklister. Även velodrome eller.
Ha det mysigt inne denna sena vår.
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2018-03-13 21:57
Du har helt ret Gun-Inger. "Roskilde Cykel Ring" har fostret mange talenter.
Ved det netop afholdte WM på bane blev det til 2 sølv og 1 bronze.
Foråret lader vente på sig - nu lover de minsandten sne og frost i den kommende week-end - nu var sneen ellers væk her i Roskilde.
Hav det godt.
//Erik//
Hej,
Bra att cykel säsongen har börjat. Nu blir det spännande i SAN Remo.
Ha det gott
Bob
Svar från Erik Madsen 2018-03-13 23:00
Vi er på samme "hold" Bob :-) :-)
Hav det også godt her fra.
//Erik//
Förr i tiden hände det att jag åkte över till en pizzeria i Helsingör och såg Tour de France, men det var då det, ser inte på sport mer, möjligtvis damernas curling, de är duktiga.
Svar från Erik Madsen 2018-03-14 19:34
Hej Stefan.
Varför köra till Helsingör - blev TdF inte sänd på svenska tv? Jag såg också olympiska spelen i curling och det var lite bättre för svenskarna än för vårt unga lag - den här gången. Den enda vinter olympiska medalj Danmark någonsin har vunnit - var med det kvinnliga curlinglaget som tog silver i Japan 1998 !!!
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vibybo 2018-03-14 19:39
Nä, svensk TV gillade inte cykel på den tiden, de framhöll ett begränsat antal sporter. Det enda de visade från Touren var korta snutter, som t.ex. målgång eller om någon körde omkull.
Svar från Erik Madsen 2018-03-14 19:52
Svenskarna förlorade kanske den stora intresse för cykelsport efter bröderna Pettersson, som jag kan komma ihåg. Särskilt Gösta, vinnare av Tour de France och Giroen, flera gånger också världsmästare, etc. Och förmodligen ungefär samtidigt med vår Ole Ritter.
Mv.h. Erik/DK.
Supersynd med Jacobs krasch! Jag förstår dina tankar om diskussionerna som ibland blir löjligt heta för småsaker som inte spelar så stor roll och där man måste få ha sin åsikt utan att bli påhoppad för det. Jag undviker gärna dessa diskussioner också, för jag ser hur det ofta blir.
Ha det bra Erik!
Bjarne
Svar från Erik Madsen 2018-03-14 19:43
Hej Bjarne.
Det var dubbelt olyckligt att Jacob inte fick köra sin egen chans på den näst sista etap. Jag kommer att följa din taktik i framtiden, även om jag tycker att det borde vara möjligt att debattera och utbyta erfarenheter om fotohobbyen. Och utan att det måste utvecklas till stora känslomässiga och ibland personliga diskussioner.
Tack för ditt intresse.
// Erik//DK//