Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 945 / Det var länge sedan .....

________________________________________________________________________

Roskilde, den 8. maj 2018.

..... att Silvern var i bruk här vid emfoto43/Roskilde. När jag konverterar, är det mest med Tonality-programmet, som jag har som plugin i mitt album och förstegangsjusteringsprogram - Apple-Photos.

Nu för tiden konverterar jag jo inte så mycket från färg till svart-vitt, eftersom jag mest föredrar att skjuta med Fujis film simulering - "Acros" direkt i kameran.

Så här med Silvern:

Gråbrødre Kirkegård i Roskilde, med Danmarks äldsta järnvägsstation i bakgrunden.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-05-08 23:41 | Läst 1312 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser bra ut, Olympus Pen har också ett mycket bra svv läge direkt i kameran, där kan man tex välja flera olika TRI X simulationer, man kan också lägga på svv filter - gult grönt orange eller rött, och man ser ju resultatet direkt i kameran, fungerar väldigt bra - o det är roligt att göra lite som förr. Men har man plåtat i färg kan man ju göra filtreringar o sånt i efterhand istället, och då väljer jag absolut silver, den är kanonbra. Må bedst i det vackra Roskilde! LO
Svar från Erik Madsen 2018-05-09 11:24
Hej LO.
Olympus var också i mina reflektioner, så jag känner till s / v-möjligheterna. I Fujien finns det också möjlighet att ställa in filter, justera Highlight, Shadow, Dynamic Range etc. Jag tycker att det är väldigt roligt att testa och leka med. Som du skriver, kan man se resultatet direkt i EVFen.
Jag gillar också att leka med både Silver Efex, Color Efex och Tonality. Superhobby !!!
Med många vänliga hälsningar og hav det godt.
//Erik//.
PS: Kom ihåg solkrämen.