Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen/ Blogginlägg nummer 100.

Jag satt nyligen i en solstol ute i koloniträdgården och tittade upp mot himlen medan jag undrade vad mitt inlägg # 100 borde handla om.

Moln.

Moln på den danska sommarhimlen 2014.

Något filosofiskt. Något om konst. Åtminstone inte något om politiska eller andra explosiv ämne. Jag har inte tillräckligt svenskt ordförråd för det. Men blandar mig i alla fall då och då här på FS.

Ämnen som: svart vit eller färg, regler för gatufotografi, konstfoto , utrustning etc. kommer att diskuteras och debatteras för alltid - och det är bra. Och här kommer jag förmodligen att blanda mig också - då och då.

Nä - så det är bäst att hålla mig till ett jubileums inlägg om min andra stora hobby - veteranfordon. Jag blev medlem i FS i december 2011 och blev gruppvärd för VETERANFORDON augusti 2013.

Jag gillar alla gamla veteranbilar, men har en förkärlek för originalitet. I Danmark kallas ett fordon som veteran när det är över 35 år gammal.
Jag tillåter att visa en liten kavalkad av mina tidigare bilder.

Fotostop

S1 i trafiken.

SAAB 96 1964

På väg ut i sommarkvällan.

Amazon i kvällssol

Oldies i skuggan.

Ford A.

Det borde räcka för nu, annars får man hänga med i gruppen :-) Du kommer att skonas för klick :-)
Slutligen vill jag tacka alla "vänner" här på FS - särskilt på bloggen. För kommentarer och mycket inspiration.
Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43/Roskilde

Inlagt 2014-07-14 20:17 | Läst 5058 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevligt med en dansk gentleman som bloggar bland oss svenskar, och grattis till blogg nr 100! I Sverige så blir en bil en veteranbil när den är 30 år. Man slipper fordonsskatt och många gånger kan man teckna en bra och mycket prisvärd försäkring också. Bilden på SAAB'n ovan har jag nog inte sett tidigare. En nostalgisk bil i en väldigt fin och välkomponerad bild. Trevligt att du hämtar inspiration ur de danska molnen, när de kommer över på den svenska sidan så kan vi göra detsamma:)
Svar från Erik Madsen 2014-07-14 21:32
Tack för din fina välmenande ord Ingemar.
i Danmark slipper man inte helt för fordonsskatt den minskas till en tredjedel. Vi kan också få billigare försäkring, men då må man bara köra under sommaren (april - oktober). När den är 40 år, kan den registreras som en veteran och den ska bara godkänts vart åttonde år mot de vanliga två åren. Den kan därefter kun användas som hobbybil och må inte användas som en dagligs bil till och från arbetet eller til köpmannen, till exempel.
Jag tror att molnen kom från Sverige den dagen, men det fanns fortfarande mycket inspiration kvar i dem :-)
Hälsningar från Erik / DK
Grattis till 100 inlägg, Erik! Fina bilar!
/Niklas
Svar från Erik Madsen 2014-07-14 23:00
Takcar Niklas. //Erik/DK
Originalutförande eller "old school" som en del säger. Visst är det kul med custom ibland men originalen vinner i längden. Min första bil var en SAAB 96 från -64. Kul att se en i din bildkavalkad. Det är ingen bil jag saknar eller skulle vilja ha igen. Men jag saknar rattväxeln =)
Svar från Erik Madsen 2014-07-15 16:01
Enligt min mening finns det en stor skillnad på custom. Det är när det blir för överdrivet att jag inte gillar dem. Och då har svenskarna en mycket längre tradition med dessa oftast amerikanska bilar än oss. Det är först nu under de senaste årene att de dyker upp här också. Jag brukar säga att smaken är som baken och att alla skall ha kul med sina bilar och det måste finnas utrymme för oss alla.
Jag älskar den långa växelspaken i min Amazon och var lite osäker med frihjulet i Saab är :-) Kallas det  frihjulet på svenska?
Hälsningar från Erik / DK
N Thomas Meldert 2014-07-15 16:15
Jodå, det kallas frihjul också på svenska =)
Grattis till blogg 100 Erik! Som vanligt så bjuder du på härliga bilder av veteranbilar!
Ha det gott!
Jon Anders
Svar från Erik Madsen 2014-07-15 16:03
Tack Jon Anders för ditt intresse.
Ha det gott du med.
Erik / DK
Grattis till 100 inlägg det får man ganska fort som du märker.
Visst skall du visa bilbilder för det är något du tycker mycket om.
Jag tycker faktiskt också om att fotografer bilar ibland.
Molnbilden tycker jag särskilt mycket om den visar att du har ljusa tankar.
###Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2014-08-04 12:52
Det var fina ord Gun-Inger.
Tack så mycket.
Erik / DK