Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

DDB # 2354 / Corona.

Roskilde, den 4. januar 2022.

Vacineret 2 eller 3 gange - kviktestet - PCR-testet - isolation - karantæne - åbne eller lukke samfundet helt eller delvist. Der er mange spørgsmål at forholde sig til som borger i de forskellige lande.

I morgen skal skolebørnene i skole igen efter en forlænget juleferie ! Der bliver sagt, at man bliver ikke lige så syg, hvis man bliver smittet med ovikon og hvis man har fået det 3. stik kommer man sandsynligvis heller ikke på hospitalet. Syg kan man dog blive og må derfor bliver hjemme og det kan få betydning mange steder, hvis personalet må blive hjemme fra arbejde.

Smitten breder sig og alle kan blive smittet - uanset om man er vaccineret eller ej.

Lige nu i DK:

Det er tal fra det sidste døgn + et par af juledagene.

PS: Det bliver netop oplyst i danske medier, at det svenske kongepar er konstaret smittet !

Inlagt 2022-01-04 17:18 | Läst 506 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så är det. Med vaccinering, hålla avstånd och använda andningsskydd vid affärsbesök o liknande är bra, då gör vi vad vi kan. Mkt översiktlig tabell du har där, hälsningar/Björn
Svar från Erik Madsen 2022-01-05 09:33
Jeg er enig, vi kan kun gøre, som du skriver.
Mvh. Erik.
Står i tidningen nu att i Danmark är det endast 8% av de som smittats med Omikron som är ovaccinerade, betyder att 92% hade någon typ av vaccinering. Eftersom 82% har någon typ av vaccinering i Danmark så verkar det ju som vaccinet inte har något verkan alls mot att bli smittad, tidigare har ju sagt runt 50% effektivitet mot Omikron. Hur som helst så blir man ju inte så dålig om man är vaccinerad, vår kung hade ju ingen symtom och drottning hade lätt förkylningssymtom och så hade det troligen inte varit innan vaccineringen. Men tydligen har vaccinpass mm ingen verkan längre för att minska smittan
Svar från Erik Madsen 2022-01-05 12:12
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag håller med Björn – vi kan bara göra vårt bästa för att undvika smittspridning.
Vaccinerna fungerar sannolikt till viss del, men inte i den utsträckning som man hade förväntat sig – speciellt inte mot omicron-varianten. Den infekterar tydligen mycket mer än de tidigare sorterna. De vacciner som används idag är nu 2 år gamla och deras effekt avtar med tiden och man har inte haft någon erfarenhet med dessa typer. Detsamma gäller även med influensavaccinerna som förändras år för år och har ett skydd på från 3-6 månader max. därför vaccineras vi också varje år i oktober-november.

Det som är mest oroande just nu är enligt mig att det är så många som blir smittade och inte så mycket om hur sjuk man blir och måste åka till sjukhus. Som jag skriver i mitt inlägg:

"Syg kan man dog blive og må derfor bliver hjemme og det kan få betydning mange steder, hvis personalet må blive hjemme fra arbejde".

Min dotter som jobbar på en kommunal dagis var på jobbet igår där hon var ensam med 12 dagisbarn (1-3 månader gamla) !!! För det var personal som fick stanna hemma på grund av coronasmitta.

Det fanns en gymnasieskola på Jylland, som fick skicka hem 500 elever häromdagen eftersom det var 1 elev som hittades smittad. Det kan drabba alla – både institutioner och arbetsplatser. Utan att folk blir jättesjuka !

Mvh. Erik.
pdahlen 2022-01-05 13:13
Det är samma i Sverige att tex tåg ställs in för personalen är sjuk. Vi har krupit in i vårt hål igen och handlar nu enbart med mask med ventil (som skyddar bäraren). Det luriga nu och anledningen att så många blir smittade att många 3 vaccinerade inte märker att de är sjuka och dessa kan troligen sprida smittan vidare utan att vara medveten om det. Det kommer kanske sluta med att de flesta ovaccinerade blir smittade, men därefter har man nog en ganska bra flokimmunitet.
Hur eller hur..att inte vaccinera sig är oansvarigt och korkat. Spöstraff anbefalls :)
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-01-05 19:22
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Vi er helt enige.
Hav en fin aften derovre i det svenske.
//Erik//