Den Danske Blog. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer.

Den Danske Blog # 2323 / Förnyat medlemsskap för nummer 191518.

Roskilde, den 29. november 2021.

Jag tvivlade liksom inte, även om läsekretsen har sjunkit markant jämfört med mina första blogginlägg, som hade tre, fyra, fem tusen läsare. Paradoxen var att de första 13-14 inläggen bara var med text – alltså en ren blogg. Det var nog mest för nyheternas intresse, man skulle se dansken an. 

Det sjunkande antalet läsare har nog drabbat fler av bloggmedlemmarna.

Jo så länge jag kommer över "spärrgränsen" så fortsätter jag - nej det är för skoj. Jag har tidigare sagt, att jag både fotograferar och bloggar i första hand för mitt eget nöjes skull.

I år var det lite lättare att förnya.  Nu med Visakort og "sikker handel på nettet" med extra säkerhetskod, även om Danmark fortfarande inte hör til i Skandinavien eller Europa - sett med Fotosidans ögon !!! 

Meddelande från Fotosidan : Ditt Plusmedlemskap gäller till och med 2022-12-24 och avslutas sedan.

Så nu måste ni uthärda med den korkade dansken i minst ett år till.

Acros - Fuji X100F 35 mm - P-indstilling - f/2,8 - 1/125 sek. - ISO 1250.

Acros - Fuji X100F 70 mm - P-indstilling - f/2,8 - 1/125 sek. - ISO 1000.

Med mange venlige hilsener fra Erik.

PS: "Spärgränsen" gäller för att ett politiskt parti kan komma in i Folketinget. Det är 2% av de avgivna rösterna ved folketings-valet, vilket ger 4 mandater i riksdagen. Spärrgränsen här för min blogg är: 2-300 läsare :-)

Inlagt 2021-11-29 20:00 | Läst 528 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja men det är bra att du fortsätter vara medlem och bloggar vidare! -Kör hårt! :)
Svar från Erik Madsen 2021-11-29 21:20
Hej Morgan - tak for din støtte.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hejsan - vi stretar på som sagt med bloggandet. Det verkar dukas till fest här. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2021-11-29 21:27
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Ja det var en födelsedag som firades. Jag ville testa min X100F och Acros-standard direkt ur kameran och med lite svag belysning. Från samma avstånd och med 35 och 70 mm med den inbyggda digitala telekonvertern.
Med många vänliga hälsningar från Erik
En glad dansk, härlig bild på dig! Och festdukning, ser jag, roligt. Det blev säkert ett trevligt kalas. Visst är det betydligt mindre aktivitet på bloggen nu än tidigare, det är bara att titta på antalet bloggare. Samtidigt ser jag att bloggarna fortsätter att få besök långt efter att dom år aktuella, jagmenar att en blogg som är några år, eller 5, har hunnit samla många fler besökare än dom nya bloggarna. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-11-29 21:48
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det var den yngsta dotterns födelsedag. Jag vet inte hur många av FS:s medlemmar som också har en blogg? Jag vet inte heller hur många medlemmar vi är, men det är väl ändå över 200 000?
Ja jag har märkt det också och jag får också då och då kommentarer på några av mina gamla bilder i mina album.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej,
Bra att vi har en dansk att följa.
Lycka till med bloggandet
Bob
Svar från Erik Madsen 2021-11-29 22:28
Hej Bob - tak for din kommentar og støtte.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Det är bra att Du fortsätter! När det gäller antal läsare, så vet man ju inte om man klickar med sin mobil på ett inlägg för rubrikens skull och sedan bara ilar vidare till nästa klick eller om man verkligen är intresserad av bilderna och texten som visas.
Det hade också varit intressant att veta, hur många medlemmar Fotosidan egentligen har, men det är tydligen hemligt. Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:00
Hej Wolfgang - tack för dina kloka kommentarer.
Jag har också tagit upp denna fråga tidigare - att det på fotosidan heter "läsningar" och "mest lästa". Där det kanske bara täcker antalet klick! Det är först när man kommenterar, att man kan veta att din bloggtext är LÄST och att man kanske också har SETT dina bilder?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag kan se att du har ett stort firande att du så enkelt kunde förnya ditt medlemskap och gladare ser du ut på bilden också, eller om det är ett gladfilter du aktiverat i kameran. Grattis till ett Gott nytt år :)
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:12
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Det har varit spännande varje år när tiden närmar sig att förnya. Jag har tidigare använt banköverföring, PayPal och i år äntligen med Visakort. Men varje gång stöter jag på något som inte kan accepteras i systemet och som måste fyllas i – mitt personnummer är givetvis inte skapat i Sverige och är därför inte känt. Mitt postnummer är inte heller känt i systemet med samma meddelande. Det är dock känt i många andra sammanhang, på andra svenska företag, när jag t.ex. köper skrivarpatroner i Malmö! Och slutligen - och vad jag tycker är märkligast - Danmark tillhör inte Skandinavien eller Europa på Fotosidan. Men nu lyckades det ett år mer hurra hurra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det var korkade dansken-filtret :-)
Vi står ut med dig länge till, Erik. Blogga på bara =)
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:13
Hej N Thomas.
Tak skal du have.
Mvh. Erik.
Så bra att du blir kvar här. Jag läser gärna dina inlägg och tittar på dina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:17
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Jag är väl medveten om att de inte alltid är lika läsbara, men jag försöker hela tiden så gott jag kan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Länge funderade jag om det var värt att förnya medlemskap men jo...vi får stå ut med varandras bloggar iaf ett år till ;) grattis till ditt nyår och vidare fotande 👍
Nog ser jag att det är svårt att va intressant och lite undrar man över följare och poäng med poängen :)
Tycker väldigt mycket om dom här bilderna på gemytlig famträff.
Måste nog prova acros någon gång ( läs snart)
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:56
Hej Nini - tack för dina kommentarer.
Vi tar ett år till :-)
Den tanken med poäng ska man nog inte lägga för mycket i. I det systemet har jag de senaste 60 dagarna fått 70,9% för att kommentera blogginlägg och bloggbilder och 29,1% för att skriva blogg inlägg!
Det var väldigt mysigt - födelsedagsfirande av vår yngsta dotter - fyrtio något :-)
Jag kan varmt rekommendera Acros då jag för närvarande kör jpg helt standard och direkt ur kameran.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Finns det det väldigt trevliga med Acros-simuleringen att Fuji automatiskt lägger till korn beroende på ISO-talet så att det ska se ut som analoga filmer?
Puh då kan man sova lugnt ett år till ;)
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:35
He he Gunte - i lige måde :-)
Hav en dejlig dag.
//Erik//
Vi härdar gärna ut ett tag till Erik! Alltid lika trevligt att läsa dina bloggar och fina bilder att kika på.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:36
Hej Johnny - mange tak for dine dejlige og støttende ord.
Mvh. Erik.
Jag tycker att du är den trevlige dansken! Så det är kul och trevligt att du är kvar! :)
Vad gäller läsningar på bloggen, så tillkommer det ständigt nya internetplatser, så jag tror att de flesta av oss är på många fler internetplatser numera, därför blir det färre besök på FS!
/B
Svar från Erik Madsen 2021-11-30 15:43
Hej Bengt - tack för dina kommentarer.
Du har förmodligen rätt och det är också okej. Jag har det bra med det och tycker det är roligt att skriva för att hålla mig igång lite grann. Har man/jag även några bilder som jag tycker passar till texten eller tvärtom så följer de med. Jag har en FB-sida där jag för det mesta bara lägger upp en blogglänk till min familj och mina vänner (inte annars offentligt).
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Trevligt att följa dig ännu ett år. Jag gör också som du och fortsätter. Gott nytt fotoår! Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-12-01 14:13
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
OK vi kör minst ett år till.
Med många vänliga hälsningar från Erik.