Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2209 / OS -medaljfirande.

Roskilde, den 7. august 2021.

Igår firades de danska bronsmedaljvinnarna i "toer uden styrmand" .....

.... först i Roskilde Roddklubb.

**

De två unga männen kördes upp till det gamla rådhuset i denna vackra RR. Jag kunde inte komma fram förrän de hade kommit - trots att Crosseren fick full gas uppför backen från hamnen.

Publiken väntar på att de ska komma ut och kan hyllas.

Den gamla rådhussalen i det gamla stadshuset används fortfarande för sådana evenemang. De togs emot av den nuvarande borgmästaren och av den tidigare borgmästaren och nu danska kultur- och sportministern Joy Mogensen.

*****

*****

Förlåt, men Rolls Roycen kunde inte riktigt vara där på bilden och jag kunde inte komma tillbaka tillräckligt snabbt :-) :-)

När den ena började klappa lite försiktigt kom de andra snabbt - super.

Foto: Erik M med Fuji X100F.

Inlagt 2021-08-07 21:34 | Läst 679 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till bronsmedaljen! Det är verkligen ett fint firande av medaljörerna och jag kan inte annat än förvånas hur mycket en medalj kan vara värd beroenden på valör och gren. Våra svenska fotbollstjejer förlorade och fick bara silver, det har i det närmaste liknats med ett jättenederlag. De fick ju silver i OS, varför är det inte en folkfest! Här firas ju ett brons på ett förstklassigt sätt! Jag tittar ju inte så mycket på sport så jag får väl skylla på okunnighet. Vi fick ju ett guld i hästhoppning för lag och det satt riktigt fint.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-08-07 22:03
Hej Lena - tak for dine fine kommentarer.
Det er når medaljerne ikke er ventet at det føles særligt stort. Vi tabte jo også finalen i herre håndbold i dag - og det var svært. Men så fik vi guld i Madison på cykelbanen også i dag. DK fik guld i badminton og sejlsport.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Lena Holm 2021-08-07 22:11
Hej Erik,
jag förstår vad du menar men jag tycker ändå att vi borde hylla de "förlorade" guldmedaljörerna minst lika mycket som de oväntade medaljerna i andra valörer.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-08-07 22:14
PS: Det kan du være sikker på, at vi også gør - bare vent og se :-)
Mvh. Erik.
Grattis till den medaljen! Verkligen ett fint firande må jag säga, och du har gjort ett ut märkt reportage. Och så fin bilen är, klassiska linjer som står sig bra. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-08-08 13:49
Hej Björn - tak for dine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Fin bevakning på en av era brons. När vi kom till hästhoppningen vågade jag inte titta för jag såg damernas handboll och fotboll dagen innan och båda förlorade vi. Var faktiskt inne en gång när Peder red han hade då tre hinder kvar och så rev han både det sista. Så jag blev också förbjuden att titta på omhoppningen. Men repriserna kunde jag iaf se, där hände som tur var inget nytt, men helt säker var man ju inte
Svar från Erik Madsen 2021-08-08 13:54
Hej Peter - tack för dina kommentarer och rapporter.
Min fru fick också gå därifrån några gånger under herrhandbollsfinalen - silver ØV. Men så fick vi medaljer i så mycket annat - totalt 11 stycken. och målet var 8 till 10.
Med många vänliga hälsningar från Erik.