Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2228 / Sagafjord.

Roskilde, den 26. august 2021.

Tillägg och information: Sagafjord är ett tur- och restaurangfartyg som endast seglar på Roskilde Fjord. Den lägger inte till någonstans, men återvänder till Roskilde.

Bildtexterne är under bilderne.

Det var länge sedan jag var på hamnen när Sagafjord lämnade kajen. På tisdagen lyckades det - den seglade ut exakt när jag kom.

Den måste backa .....

....

..... och det går så långsamt att vända att jag måste kunna nå och komma över till andra sidan hamnen .....

..... Jag kunna. Nu har det gått åt rätt håll .....

..... och kan segla ut på fjorden.

Foto: Erik M. med Fuji X100F og Provia std.

Inlagt 2021-08-26 10:35 | Läst 846 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Väldigt vacker båt, kan nästan se gamla tidens societet åka ut med galanta damer i släptåg..
Finast är sista bilden med bryggan som sticker ut..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 12:38
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
OK med din fantasi, den är bra att ha :-)
Jag har varit ute och seglat med den några gånger. Den seglade på några olika rutter, beroende på om det var som här mitt på dagen vid lunchtid eller på kvällen på en lite kortare tur. Supermysigt när det var rätt väder.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej, Erik, vackra bilder. Det är härligt att se och uppleva gamla färjor som går i trafik. Här saknar man färjetrafiken sedan Öresundsbron byggdes. Framför allt Dragör färjorna, man turade fram och tillbaka. Ha en bra dag / hälsning Robert
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 12:43
Hej Robert - tack för dina kommentarer.
Det är nog ett misstag att jag inte skrev här att det är en tur- och restaurangbåt som bara seglar runt på Roskilde Fjord. Jag har dock visat och skrivit om den i tidigare inlägg och tagit det för givet att alla visste om den :-) :-)
Det är också många danskar som saknar färjorna av nostalgiska skäl och den mysiga paus som de gav möjligheten. Här tänker jag dock mest på Storbältet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Nice,
Vart går denna vecka båt?
// Conny
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 12:47
Hej Conny - tack för din kommentar och frågor.
Den seglar bara runt på Roskilde Fjord - lägger inte till någonstans, men återvänder till Roskilde. Jag borde nog ha skrivit det, så jag rättar till det direkt. Se evt. mitt svar här till Robert.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mycket vackra bilder. Roligt att du hann :-)
Hälsningar Halina
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 17:20
Takker Halina.
Jeg gav fuld gas på min MiniCrosser :-)
Mvh. Erik.
PS: Dokumentarisk eller "Reportage/Situation ? Jag vet inte, så jag sætter båda etiketter på :-)
En vacker båt, men inte bara båten. Fint med himelen, som sätter färg i vattnet.
/ Bengt H.
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 17:25
Hej Bengt - tack för dina kommentarer.
Den här gången har jag använt Fujis standardfärger - Provia och utan att justera färgerna.Jag har överlåtit det til vår Herre eller vem det nu är som styr färgerna på himlen och på andra håll :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fina bilder på en vacker båt. Vår kockvän från Mön, hans förra fru jobbade på båten, men det är många år sedan. Det hade nog varit en fin upplevelse med mat och tur på fjorden
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 17:47
Hej Peter - tack för dina kommentarer. Under åren har det varit många olika "bestyrere" för restaurangen ombord. Vi har seglat med den 3 gånger. Första gången var det mitt fackförbund som hade anställt lokalhistorikern Lotte Fang, som berättade om de olika sevärdheterna som vi seglade förbi. Andra gången firade vi vår "Rubin bryllups dag" (40 år) med våra barn och barnbarn. Det var på en kvällstur där ett av barnbarnen fick skjuta en liten kanon i samband med att flaggan blev "strøget" vid solnedgången. Tredje och sista gången var med ett par vänner på eftermiddagsturen med kaffe och tårta.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hejsan. Grann färja - även om turen är kort kanske man hinner med en öl och smörrebröd. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 19:13
Hej Nils -Erik - tack för dina kommentarer.
Der seglas olika ture av olika längd och varaktighet På en av dem kan man hinna äta en god middag och på en annan kan man bara få kaffe och kaka och förmodligen också en öl.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Härliga bilder på en riktigt vacker båt, och vädret ser idealiskt ut för en tripp på fjorden! En lunch därute är nog ingen dum ide´.Gillar särskilt tredje bilden där man ser nästan hela fartyget och samtidigt har dom fina reflexerna i vattnet. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-08-26 22:04
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det var perfekt väder att njuta av turen ute på fjorden. Som jag skrev till Peter firade vi vår "Rubin bryllupsdag" (40 år) med middag och en liten fest för våra barn och barnbarn med en båttur. Det är svårt att fotografera den och få med sig hela skibet. Det var därför jag var tvungen att skynda mig och köra över till andra sidan - nummer 4 och 5 är där ifrån.
Med många vänliga hälsningar från Erik.