Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Den Danske Bloggen # 2066 / Nikon D700 .....

Roskilde, den 23. februar 2021.

..... og AF NIKKOR 28 mm 1:2,8.

Jag tog min FF-kamera fram idag och befann mig genast hemma med kontrollerna. Det var dock en sak som jag inte hade tänkt på längre. Redan då var jag intresserad av att studera och testa de möjligheter som kameran kunde erbjuda - även i en semi-professionell kamera :-) 😀 Bland annat har jag mina egna individuella Picture Controls - "EM point and shoot" - "Landscape" - "Sports" etc. Förutom standardinställningarna som NIKON har i kameran. Så det är uppenbarligen inte en ny "dille" som har uppstått när jag köpte min Fuji X100F !!! 

f/2,8 - 1/500 sek. ISO 200. Nikon Picture Control: standard.

Det groddar i fönsterbrädan.

//ERIK//

Inlagt 2021-02-23 11:10 | Läst 792 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag hade beskurit bilden precis i ovankanten på denna spännande växt som jag inte kan namnet på.
Nu far blicken runt runt.
Ditt syfte är klart något annat med bilden som jag inte förstår.
Ha go onsdag på dig.
///Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2021-02-24 16:46
Hej Gun-Inger - tack för dina kommentarer och synvinkel.
Beskärning kan man ha olika meninger om och jag är inte nödvändigtvis den stora mästaren på området.
Här menar jag att man först ser växten (placerad i det gyllene snit ?) Och sedan vidare diagonalt mot ljusfläckarna i det övre högra hörnet ? Från vänster till höger som vi också läser här i väst.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har ingen aning om vad växten heter.