Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2068 / Från de "gamla" dagarna.

Roskilde, den 25. februar 2021.

Jag bliver lite i det nostalgiska hörnet.

I ett svar från mig till Peter skrev jag:

Min första helt nya SLR-kamera var också en Canon AE1 med en 50mm. När videokamerorna för vanliga amatörer hade sjunkit i pris (under 10 000 DKK) kunde man fortfarande ge sin fotoutrustning i byte och jag gjorde det. Efter några månader saknade jag fotograferingen och köpte sedan den begagnade F301.

Några år senare var det uteslutande fotografering som tog över igen. Återigen var det då priset på en NIKON D70 kunde köpas för mindre än 10 000 DKK - roligt nog.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-bloggen-2063-objektiver.htm

Här filmar jag til en fest hos mina svärföräldrarMvh. Erik.

Inlagt 2021-02-25 22:48 | Läst 2168 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag gick också över ett tag från stillbild till video. Hade först en Panasonic ett större monster med några mini VHS och sedan en Canon med några mindre kassetter som var ganska smidig. Men innan jag köpte en egen så hyrde jag några gånger en videokamera där man hade en större kamera och inspelningen var till en större maskin som hängde på axeln med vanliga VHS kassetter. Jag använde faktiskt denna utrustning för att spela in diabilder för att kunna se detta på TV. Att man gick till video var kanske ett tecken på att man då längtade till digitalbilder, fast man inte kände till det då
Svar från Erik Madsen 2021-02-26 12:22
Hej Peter - tack för dina kommentarer och beretning.
Jag började fotografera 1964 och jag filmade parallellt med Super8 från omkring 1969-70. Jag var ordförande för "Roskilde Smalfilmklub" när videokamerorne kom på marknaden för amatörer. Klubben lånade 2 st. Sony Betamax - det var med en gigantisk kamera och en separat inspelare över axeln. Först något senare kom de du skriver om med VHS-kassetter i själva kameran. Min Canon här var med Super8-systemet.
Med många enstaka hälsningar från Erik.
Spännande bild, som ett 'tidsdokument' över tillvaron just då! Själv så började jag med en 'riktig' kamera 1980 med en Canon A1 och ett 50 mm. f/1,4 en fin kombination med fina lysande siffror i kameran..
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2021-02-26 12:28
Hej Jan - tack för dina kommentarer.
OK så vi har båda bytt från Canon till Nikon. Jag har dock svikt lite mod Nikon genom att flirta med både Sony och inte minst med Fuji.
Men kärleken till Nikon kvarstår och jag har fortfarande min D700 och min 50mm f/1.4.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Erik, jag filmade mycket Dubbel-8 och Super-8 mellan 1960 och 1980 och det ångrar jag nu. Har inte sett på filmerna och ingen i familjen vill se dem. Det är dyrt att skanna in, men jag har ju projektorn kvar. Det hade varit bättre om jag hade fotograferat med stillbilder, speciellt gatufoto. Men som tur är, så köpte jag aldrig någon videokamera utan fastnade för stillbildsfoto i alla fall sedan 1980. Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2021-02-26 14:00
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Jag orkar inte heller att få mina smalfilmer digitaliserade. Jag har fått flera av mina videoproduktioner på CD-skivor och jag ser dem då och då. Jag var ordförande för "Roskilde Smalfilmklub". När video för alla började komma ut på marknaden, valde vi (jag) att vi var tvungna att ta med oss ​​de nya medierna i vår klubb. Annars var vi tvungna att stänga långsamt. Det blev därför "Roskilde film och video amatörer". Klubben var tyvärr tvungen att stänga 2019 efter 69 år. Dess traditioner fortsätter idag i en konstruktion under Vindinge Kulturcenter med namnet "Roskilde Videoamatører"
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Vindinge är en liten by utanför Roskilde - den tillhör Roskilde kommun.
Hade också en videokamera för ca 32 år sen, Panasonic. Hade den bl.a monterad på ramen mellan sidovagnen och Guldwingen, filmade på träffar och på väg till träffar och ungarna hemma förstås. Tillhör väl annars i det närmaste tortyr att sitta och glo på oändliga filmklipp från video och smalfilmer..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-02-26 20:05
Hej Gunte - tack för dina kommentarer och rapport.
Goldwing - ordföranden för den danska klubben bodde på samma väg där vi hade ett fritidshus. Det var en imponerande syn när de började på turné hemma från hans adress.
De allra flesta av mina Super8- och videofilmer var dokumentära. Jag har väldigt få semester- och familjefilmer. Men jag känner väl till "problemet" det var detsamma när man skulle till grannen och se några hundra bilder från hans semester på Mallorca :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tjusig kille där må jag säga, i kritstrecksrandigt, fint! Film har jag bara provat med någon av mina A7:or, framförallt A7S. Har du filmen från festen kvar? Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-02-26 22:27
Hej Björn - tack för de fina kommentarerna.
Ja, det var när jag var med på moden :-)
Jag var också med på moden med först Super8 smal film och senare som här med Video8.
Det finns flera filmer i arkiven som jag aldrig digitaliserade. Det finns dock några dokumentärer som har deltagit i olika tävlingar och några som spelats in för olika föreningar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.