Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2078 / Den gang, i dag, i morgen og i fremtiden: Sån´t Är Livet.

Roskilde, den 10. marts 2021.

Idag såg jag ett program på dansk TV DR2, som handlade om 1961 och vad som man var uppmärksam om då. Livsvillkor, politik - både inhemsk och utländsk, ungdomskultur etc. Ett av musikexemplen var den här med Anita Lindblom. Det visades i svartvitt på danska TV: s nya popmusikprogram "Pladeparaden" i 1961 (jag var 18 år). Hon började med att ligga på en soffa och såg väldigt förförisk ut. Jag kunde inte hitta det klippet från DR. Det här är ett klipp från en film som jag såg en gång - "Vi fixar"

allt".https://www.youtube.com/watch?v=D8wqHr1yFrw

*

På gensyn.

PS: Anita Lindblom døde 6. september 2020.

Inlagt 2021-03-10 21:50 | Läst 1661 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Tack för klippet :) Även om jag hört många versioner av den svenska översättningen av "You Can Have Her" är det ingen som går upp mot Anita Lindbloms version :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-03-11 19:41
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Den kom i hvertfald til at betyde meget for AL´s karriere.
Med mange venlige hilsener fra Eik.
Kan inte så mycket om Anita Lindblom , det var inte riktigt min musiksmak. Vad jag kan komma ihåg var Shadows, The Ventures, Supremes, Tages, Kings, Hollies, Bob Dylan, Joan Baez dessa var nog de första
Svar från Erik Madsen 2021-03-11 19:44
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag tror att det var för att hon presenterades i det första TV-programmet med populärmusik i DK - "Pladeparaden" med den populära Otto Leisner.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: De artister du nämner här har vi / jag också hört + Elvis.