Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2110 / Tanker og funderinger ..... del 1.

Roskilde, den 13. april 2021.

..... vilket jag också har gjort tidigare och som jag tänkte på för några månader sedan. Just nu gjort aktuell för mig igen - född av ett blogginlägg från Bob. Om hur många besökare han hade på sin första blogg för 10 år sedan - 7341! Utan att klaga på dagens besökare. Som jag läste det bloggar han fortfarande glad.

Jag skrev mitt första blogginlägg den 21 december 2012. En kort text UTAN BILD om att jag skulle blogga. Den lästes 3445 gånger och fick 4 kommentarer. Mit mest lästa inlägget lästes av 6266. Det var många som hade 3-4-5000 "besökare", som jag hellre skulle vilja kalla det. Jag (i dag) gick tillbaka för att kolla lite - från mitten av 2016 minskar antalet besökare kontinuerligt och idag ska man/jag vara nöjd med drygt 200! Så det är inte därför jag bloggar :-) :-)

Jag tror att det sammanfaller med att jag inte längre kommer til veteranträffar, säljer min Amazon och slutar som gruppvärd här på FS i gruppen VETERANFORDON. De blogginlägg som jag har fått flest besökare och kommentarer om har handlat om veteranbilar. Jag har inte lyckats ersätta det intresset med ett annat - kanske med fotografering på gatan och det är så många som gör.  Så det gör jag så också och mår bra med det.

Med vänliga hälsningar från Erik.

Inlagt 2021-04-13 18:41 | Läst 811 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker att man inte skall "falla i klickfällan", att det är antalet "klickar" som är det viktigaste.
Huvudsaken är att man gillar det man gör, om det än någon annan som också gillar nån av ens bilder, eller funderingar, är det ju bra. Men att hela tiden försöka vara intressant och till lags för "massan", är inget att sukta efter. Min egen FS-blogg är mest till för att aktivera mig själv, att illustrera mitt år. That´s it. Så länge jag själv trivs med det, tänker jag hålla på, oberoende om det är en eller hundra eller tusen som nån gång klickar upp det.

I ett projektjobb för länge sen satte jag ett stort jobb på att skriva en frivillig slutrapport, många frågade hur jag iddes, de sade att ingen kommer ändå att läsa den. Jag svarade: jag vet att åtminstone en som kommer att vara jätteglad över rapporten, och det är den personen som kommer att fortsätta (kursen), eftersom jag hade fått ett annat jobb (i Afrika). Och så gick det. Den personen (en tjej) tackade mig efteråt, hon var sååå glad att jag gjort den detaljerade rapporten, som underlättade hennes take over.

Inte för att detta har något med en FS-blogg att göra, närmast att detta med antal inte alltid är viktigt.
- hawk
Svar från Erik Madsen 2021-04-13 21:32
Hej Håkan - tack för dina kommentarer och beretning.
Jag håller helt med och det är också resultatet som jag har kommit till.
Jag har upptäckt att du är en som har varit här länge och med många läsare i början.
Med många vänliga hälsningar från Erik.