Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer.

Den Danske Bloggen # 2120 / On the road again.

Roskilde, den 20 april 2021.

Idag var det vårväder med både sol och lite värme. Den andra sidan av myntet - det har varit 13 nätter med minus grader i en april månad. Det har gått över 19 år sedan det har varit så.

I morgon öppnas restaurangens uteservering och inomhus med ett förbeställt bord och koroanpass eller negativt testresultat.

Bildtexterne är under bilderne.

Jag har inte fått den andra stik än - kommer att få den den 3 maj. Vi måste dock fortfarande följa några av de begränsningar som gäller idag.

Sol och nästan ingen vind - 15-16 grader i meteorologernas mätstation, som är ute i det fria på en höjd av 2 meter. Här i solen känns det något varmare.

Uteserveringen är klar, men vädergudarna inte. De lovar båda att det blir kallare, mer blåsigt och kanske också regn i morgon - sur show.

 Foto: Erik M.

"Situationsfotograf"

Inlagt 2021-04-20 21:13 | Läst 1597 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga vårbilder.
// Conny
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 10:27
Takker Conny.
Mvh. Erik.
Trevligt får hoppas man kan sitta på Vivaldi i år igen, för kanske kan vi komma över till Danmark snart? Vi fick iaf vår spruta igår efter fjärde försöket :). Första försöket så blev vi erbjudna Astra som vi tackade nej till. Nästa dag var vi på samma vårdcentral och de kände tyvärr igen oss, så vi blev utslängda för det var deras direktiv sa de, fastän det från styrningen av regionerna precis hade sagts att man var kvar i sin plats i riskgrupp och kunde göra flera försök. På måndagen tog vi en annan vårdcentral där det var också Astra men igår tisdag med ytterligare en vårdcentral så blev det Phizer. Mycket slit men det var det värt. Nu är frågan om man får komma över till Danmark efter en spruta eller om man måste vänta på den andra? Vi har 6 veckor till nästa spruta men hade det blivit AZ så hade det gått 9-12V.
jkm 2021-04-21 08:32
Men snälla Peter vem är intresserad av dina Astafobier och irrfärder i vaccinationsträsket?? Detta är en sajt för fotointresserade människor och inte för statsepidimologwannabees! Ha det gött!
pdahlen 2021-04-21 09:51
Det var tänkt till Erik då vi diskuterat vaccinstatus och inresa till Danmark tidigare. Men det kanske lika bra att han raderar inlägget för undvika fler kommentarer
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 10:05
Till Janne: Du skriver att det är en webbplats för fotoentusiaster, men snälla Janne, varför relaterar du då inte till ämnet - min liten reportage ?
Nu kom Peter mig i förväg med e förslag om att radera kommentarerna. Jag var på väg mot det, eftersom jag inte vill ha en större debatt om för och emot vaccination eller ett vaccin framför det andra.
Jag låter kommentarerna stå ett tag och sedan kommer de att raderas - så snälla kommentera inte mer om vacciner i det här inlägget.
Med många vänliga hälsningar är från Erik.
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 10:15
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Du fick mig i förväg. Se mitt svar till Janne.
Det är helt bra för mig att du / vi också använder bloggen som ett slags chattforum. Om ämnen som handlar om annat än fotorelaterade ämnen. Det händer hela tiden - om vad som finns på fotografierna - fåglar, bilar, turistplatser och attraktioner etc.
Jag ser på om det kommer fler kommentarer om och emot vacciner eller om vaccinpolitik i Sverige. Om det gör det kommer jag att radera. Inte för att jag vill utöva censur, utan för att jag inte kan delta språkligt och inte vill. Det var inte det jag postade i mitt blogginlägg heller - tror jag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 10:26
Hej Peter - tack för dina kommentarer och rapport.
Det låter lite besvärligt, men det var bra att det lyckades till slut.
Jag tror att detta fortfarande gäller:

Hvis du har et anerkendelsesværdigt formål og bor i grænselandet, eksempelvis hvis du pendler til et arbejde eller studie i Danmark, kan du rejse ind i landet, hvis du kan fremvise en negativ covid-19-test, der er højst 72 timer gammelt ved indrejsetidspunktet.

Hvis du ikke har et anerkendelsesværdigt formål og bor i grænselandet, kan du stadig rejse ind i Danmark, hvis du kan fremvise et negativt covid-19-test, der er højst 24 timer gammelt ved indrejsetidspunktet.

Men jag är inte helt säker - du måste fråga innan du åker :-)

Det er netop Vivaldis udeservering på billederne.

Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag hoppas att du läser mitt svar innan jag kan behöva radera dina och Jannes kommentarer :-) :-)
pdahlen 2021-04-21 11:17
Tack. Har för mig att inresereglerna ska justeras runt 1/5, det borde vid något tillfälle bli så att det räcker med vaccinet. Vet du förresten om restaurangerna kräver en eller två doser vaccin för att komma in
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 13:03
Antingen krävs ett vaccinpass - dvs. helt vaccinerat (två doser) eller ett negativt test som inte får vara mer än 72 timmar gammalt. Det kan vara både ett PCR-test eller en antigentest (snabbtest).
Vänliga hälsningar. Erik.
pdahlen 2021-04-21 14:01
Tackar, då vet jag.
Det ser jättemysigt ut och kul att du kan komma ut igen. Det verkar som att det ska bli kallt i hela landet för hos oss ska det visst falla snö.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 10:37
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Ja det var den perfekta dagen och det var nästan samma datum som förra året.
Nu bliver vädret i dag inte riktigt lika dåligt som förutsagt igår. Just nu sol och 8-9 + grader inget regn idag. I min nya väderapp: Snöprognos 0%
Så ingen fara på det området :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Men vad kul för dig Erik! Måste kännas befriande.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 13:12
Hej Johnny - takker.
ja det var dejligt efter flere måneders isolation.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Cool första bild Erik, du ser stenhård ut! ;)
Jag visste inte att du körde en sån vad de nu heter...
Fin serie situationsfotografen 👍
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 14:09
Hej Joakim - tack för dina kommentarer.
Den har många namn - min kallas officiellt "MiniCrosser", men den kallas antagligen mest en "handikappscooter". Gunte här på FS kallade den: "Fotomoppe". En annan medlem kallar den min: "Warriormaschine ":-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-bloggen-2104-for-och.htm
Härligt Erik! Underbart att komma ut i friska luften. Uteserveringen ser lockande ut, där finn säkert något riktigt gott.
Svar från Erik Madsen 2021-04-21 15:59
Hej Stefan.
Ja det var dejligt.
Vi fik ikke regn i dag alligevel, men meget blæsende så jeg bliver hjemme i dag.
Med mange venlige hilsener fra Erik.