Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2393 / Konvertera från färger till svartvitt.

Roskilde, den 21. februar 2022.

En av de första fotografierna som togs med Fujien (7. august 2017) med Fujis digitale filmsimulering "Provia". Konverterade idag (21. februar 2022) med Silver Efex Pro 2 med deras "Neutral". EXIF: f/5,6 - 1/500 sek. - ISO 200.

Det är inget jag brukar göra mer. Det var mest i början av min digitala periode, som började några år innan mitt medlemskap här på FS. Det var mest i de fall jag var tveksam till vad som bäst passade motivet i fråga.

Så småningom blev jag influerad på många ställen och av många olika fotografer – både online, men också av flera medlemmar här på FS. Det är positivt och lärorikt och samtidigt lär man/jag också att det finns många motstridiga åsikter och uppfattningar inom denna underbara hobby.

Sommaren 2017 sålde jag min Amazon och vi firade vår 50-åriga bröllopsdag. Vad har detta med konvertering att göra? Jo där gav jag mig själv en Fujifilm X100F – dels som en tröst för försäljningen av Amazonen och dels för att fira dom 50 år. Sedan dess fick min fotoglädje ett boost, vilket har fått mig att försöka fotografera som jag gjorde på "gamla" dagar :-) 

Idag, innan jag ger mig ut för att fotografera, väljer jag vilken "film" jag vill använda och det kan komma att ändras då och då. För mig är det skillnad på vilka motiv jag letar efter – beroende på om jag har färger eller svartvitt i tankarna.

På gensyn.

Inlagt 2022-02-21 16:55 | Läst 1758 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej. Intressant beskrivning av olika val med Fujiin. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2022-02-21 23:35
Hej Nils-Erik - tak for dine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Amazonen var en härlig veteranbil. Så det har nog gjort ont att sälja den. Din X100F fick ge Dig en ny glädje, vilket var klokt! Och 50 års bröllopsdag är inte dåligt heller! Själv har jag en 50 årig Zeiss Contaflex, eller i alla fall 55 år. :;-)
Jag tycker Din bild visar en bra konvertering till svartvit! Du är specialist på bildsimuleringar! Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2022-02-21 23:44
Hej Wolfgang - tack för dina vänliga kommentarer.
Ja det var vemodigt att jag var tvungen att skilja mig från Amazonen. Men vi hade många bra medverkan på veteranträffar och semesterresor med den under ca. 20 år.
Här i juli i år kommer vi upp på sidan av din Contaflex med 55 års bröllopsdag !!!
Med många vänliga hälsningar från Erik.
En bra tröstpresent som även ger oss andra lite glädje :)
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-02-21 23:37
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Det er jeg da glad for at høre fra dig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Det är en intressant bild där det händer saker på två ställen, dels de unga tjejerna som förstås är huvudmotivet, men också damen i bakgrunden som är på väg åt ett annat håll. Kul att du har kul med Fujin och har hittat ett sätt att fotografera som du gillar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2022-02-26 16:07
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Det är klart att det är tjejerna som är själva motivet och som jag väntar på ska komma in i sökaren på rätt ställe. Jag tittar i sökaren som jag har bytt till optisk sökare med ram. Då kan jag se dem innan de är inne i sökarramen samtidigt som jag kan se om det kommer in något från andra sidan. Det gör det förstås inte alltid, men här gjorde det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.