Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2431/ Dagens aktuella bilder med HARAJUKU.

ROSKILDE, DEN 20. APRIL 2022

Bildtexterne är under bilderne hos mig.

(DSCF2592.jpg) Jag körde från Hestetorvet och tog en enda bild från ett av stånden.....

(DSCF2593.jpg) .... när jag såg de 2 tjejerna här.

(DSCF2594.jpg) Jag tror att de hade sett mig köra runt på torget och fota. Först när jag har kört riktigt nära tittar de upp - sekunderna efter att jag tagit den här.

DSCF2595.jpg Jag frågar vad de gör och de svarar utan att tveka att de skriver på ett speciale. De hade suttit i biblioteket, men behövde lite frisk luft och sol. Jag undrar hur de får internet och de förklarar att de ansluter till sina iPhones och använder data på det sättet – smart. När jag frågar om jag får fota dem säger de hur ska vi sitta - Jag: "bara var naturliga och fortsätt med det ni höll på med - tack".

När jag då och då tar kontakt til folk brukar jag säga att jag inte är handikappad, men att jag bara inte kan gå :-) Att jag fotograferar för mitt eget nöjes skull och sedan visar jag  dem mitt lilla "hemliga" vapen. Det har gett bonus hittills.

Klick och förstore.

På gensyn.

Inlagt 2022-04-20 23:27 | Läst 670 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevligt att sitta ute i solskenet i ställer för på biblioteket! Sannolikt blir dom mer kreativa också. Förstår att du gärna får fota med så fin konversation som start. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-04-21 19:20
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det var ett bra sätt de hade kommit på här.
Dessa två var väldigt öppna och hade tydligen inga fördomar mot en gubbe på en handikappskoter. Men det lilla knepet med foto-exemplen har jag använt flera gånger.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fin serie, flitiga flickor. Harajuku är antagligen en inställning på Fujin :). Ser att du lagt in filnamnet, för mitt förslag att få in det automatiskt har väl ännu inte implementerats. Jo det fungerar fint att dela internet från mobilen, gör det ibland att jag använder mobilens internet till surfplattan
Svar från Erik Madsen 2022-04-21 19:26
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Du har helt rätt - det är den senaste simulering och jag har ingen aning om vad HARAJUKU betyder. Receptet på denna simulering fick jag av en Fuji-fotograf från Filippinerna!
Filnamnen var mest för att visa att det var 3 enskilda bilder och inte beskurna. Du är på "beatet" när det gäller dataöverföring :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej,
Fina bilder på två fina danska flickor. Det var säkert skönt att ta av sig skorna.
Ha det gott
Bob
Svar från Erik Madsen 2022-04-21 20:25
Hej Bob - tak for dine kommentarer.

Nu kom jeg på denne her:

https://www.youtube.com/watch?v=zLXneV363No

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej. Bra reportagefoto med ambitiösa flickor. Man verkar kunna göra fina loppisfynd på torget. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2022-04-21 20:29
Hej NL- tack för dina kommentarer.
Det är en dam som har den här bod och som jag gillar att hälsa och prata med. Hon har ett väldigt brett urval av saker och säljer dessutom ganska bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag blir glad när ser dina bilder. Enkla, raka foto som visar några korta ögonblick i din vardag.
Snyggt jobbat Erik!
// Conny
Svar från Erik Madsen 2022-04-21 20:35
Hej Conny - tack för dina kommentarer.
Det låter trevligt. Jag gör heller ingen hemlighet av att det är mest det jag fotograferar och lägger upp här i min "bilddagbok". Situationer från min vardag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
connyM 2022-04-21 20:39
Det är dessa vardagskläder, som man tittar på mycket! Inte så mycket idag kanske, men ju längre tiden går, desto intressantare blir oxå bilderna. En tids dokumentation.
Så fortsätt plåta Erik, så blir fler än jag glada!
//Conny