Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2462 / Uppflyttning

ROSKILDE, DEN 30. MAJ 2022.

FC Rosklde säkrade i torsdags uppflyttning till danska 2:a divisionen med en övertygande 4-1-seger över seriens mummer 2 "Frem Boldklub". Tre omgångar före sista matchen.

Igår fick de bevisa för hemmapubliken att det bara var en ensam svala som de förlorade mot dem med 0-2 här i Roskilde och därmed kom ner från förstaplatsen för första gången under hela turneringen.

Innan matchstart.

På söndagen 29 maj var det hemmapublikens tur att fira grabbarna.

Korvgubben  Korvmannen tittade lite generad på gubben med kameran som inte skulle köpa något.....

..... men som bara ville ha ett foto på hans T-shirt.

"Bolddregenes" jobbet togs denna dag över av Roskildes u/9 tjejer. De var lika spända och ivriga som pojkarna brukade vara.

Pressen väntar också spänt på att något ska hända.

Gästerna från Dalum hade med sig blommor och gratulationer till FC Roskilde.

Det var stor tillfredsställelse från publiken på läktaren.

Utöver det säkra avancemanget är det en sak som jag är ett stort fan av – att det i år har varit fokus på egna unga spelare från u/19-laget. Här byts en av dem in.

Dagens resultat - 3-0 til FCR.

Efter dagens resultat är FCR återigen nummer 1 med 63 poäng, nummer 2 är Frem med 59 och båda går upp i division 2. Nummer 3 VSK Aarhus med 52 poäng.

Roskilde har vunnit 18 matcher, spelat oavgjort 9 gånger och bara förlorat 3 gånger. Målscore på 86-37 och med 2 spelare som nummer 1 och 2 på topppoänglistan med 24 respektive 20 mål. Det är 2 matcher kvar - en borta och den sista hemma mot VSK Aarhus.

På gensyn.

PS: Jag har gratulerat Finland till guldet.

Inlagt 2022-05-30 20:27 | Läst 2284 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Erik, ett fotbollsreportage ser jag, zoomobjektiv? Gillar bilden på den grillande mannen, ser ut som mammas snälla pojke. Fotboll är jag annars fullständigt likgiltig inför, aldrig i mitt liv känt för något lag, även om jag spelade en del som barn, som back, släppt inte förbi någon. Men vem som vann brydde jag mig aldrig om.
Svar från Erik Madsen 2022-05-30 21:16
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Vi har alla våra intressen. Jag har följt Roskilde sedan jag kom till stan 1962.
Nej det är det inte med zoom - det är med Fujien som har ett fast objektiv 35 eq. FF, men den har en inbyggd möjlighet att använda 50 och 70 mm ekv. FF. Kameran klipper bilden och uppskalar sedan, i samma operation, upp till 4000x6000 lika med 24 MP.
Dannebrog, boldtjejerna och publiken är tagna på det sättet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Oj, vad Roskilde är duktiga. Fin serie bilder från sportens värld, fast jag fastnar mest för korvgubben! Ja, så mycket gubbe ser han inte ut att vara. Särskilt första bilden där han kliar sig bakom nacken, den är riktigt intressant. Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2022-05-30 21:20
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag håller med, det var också därför båda bilderna kom. Du har också rätt i att han inte är en gubbe i det ordets betydelse. Jag fixar det om en liten stund til mannen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Grattis Erik, roligt! Tack för fint reportage, gillade korvmannen särskilt! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-05-31 22:25
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Utan de många frivilliga hade det inte gått bra i det danska föreningslivet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Grattis, även om jag är helt ointresserad av klubbfotboll. Men korv gillar jag
Svar från Erik Madsen 2022-05-31 22:33
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Det gäller först och främst att hänga med i den lokala fotbollsklubben :-) Jag håller också ett öga på IFK Göteborg (som inte går så bra just nu) eftersom min nu bortgångne farbror bodde i Göteborg i många år från 1947 till sin död. Han var också gift med en svensk - min "tante".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Kul reportage och fina bilder! Grattis till lagets fina framgångar.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2022-05-31 22:34
Takker Johnny.
Mvh. Erik.
Fint reportage Erik. Jag får gratulera till Roskildes framgångar. Jag ser själv gärna på fotboll även om det mestadels blir genom TV-utsändningar.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2022-05-31 22:38
Hej Jörgen - tack för dina kommentarer.
Jag ser också mycket fotboll på tv. Spelkvalitén i Roskilde kan givetvis inte hålla jämna steg med Real Madrid eller Manchester United, men det är något speciellt med att vara fysiskt närvarande på ett stadion - också ett liten som Roskildes.
Med många vänliga hälsningar från Erik.