Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2480 / Överväldigad.

ROSKILDE, DEN 3. JULI 2022.

Fotografen skickades ut på gatan igår för att bevaka Tour de France-situationer här i närområdet vid Ringstedvej.

Han hade med sig redaktionens Sony a6000 och kit-objektivet. Justerad för sportfotografering - seriefotografering, lock-on autofokus, 1000/sek, etc.

Det skulle jag aldrig ha gjort - han kom hem med många fler fotografier än vad vi är vana vid här på redaktionen :-) Det tar därför lite tid att sortera och välja ut några till ett blogginlägg, men det kommer nog.

Tills dess hittade jag några situationsbilder från den 25 juni 2022.

Bildtexterne är under bilderne.

Skomagergade.

Algade.

Hestetorvet.

På gensyn.

Inlagt 2022-07-03 23:15 | Läst 771 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi väntar med spänning. Själv har jag sett cykellöp i tre dagar nu, ett bra arrangemang Danmark gjorde. Själva cyklingen var ju oftast mest ointressant utan det var mest miljön runtomkring som lockade, tex de konstverk som var gjorde att hästar o traktorer snurrade runt som hjul. Samt den imponerande publiken, själv tycker jag nog det är vågat att stå 2dm från cyklisterna, när man såg vad som hände på Storebæltsbroen att få 20 cyklister över sig i 50km/h är nog inte kul, men det hände ju inga olyckor med publiken vad jag har sett.

Sedan begriper man sig ju inte på själva tävlingen. Första etappen i Köpenhamn var ju begriplig, där fick de tider efter hur de kom i mål. Etapp två så kan jag förstå bergspriserna men spurtpriset verkar inte gå till den som ligger först utan den som spurtar i den klunga som ligger efter (så var det också i etapp 3). Men i etapp 2 så småcyklar man i 17 mil och så sätter man fart den sista kilometern och så faller hälften. Det var en som vann och fick tröja och något poäng men samtliga i klungan som gick i mål fick +0 i tid, vilket gjorde att det såg ut som det är de första tiderna från 13 km i Köpenhamn som avgjorde tiderna. Vad de fick för tid som kraschade på slutet vet jag inte. Man blev med mest imponerad av dansken som tog de sex bergspriserna, han gjorde ju en insats i början av löpet.

Det var nära att gå illa med den tredje etappen, för de två första var i på kolonin och såg det på satellit på TV2, den tredje etappen skulle vi se hemma i Rydebäck, där har vi enbart AppleTV och vi ser streamat. Det visade sig att TV2 var spärrat i appen till den 11/7 pga Tour de France, de hade inga rättigheter att sända TDF i Sverige. Men vi hade en andraTV där vi hade legat kvar i den app där TV2 skulle gå, så där hade inte appen blivit uppdaterad så vi fick se alla tre etapperna fast vi egentligen inte skulle :)

Förfärligt med skjutningen i Köpenhamn 😢, på Fields var vi ofta innan vi fick sommarstuga vid fjorden, vi bodde hos fruns syster på Amager.
Svar från Erik Madsen 2022-07-04 21:44
Hej Peter - Tack för dina kommentarer.
Jag tror att det finns många som ser TdF på grund av allt som händer utanför själva loppet. De många vackre helikopterbilderna t.ex.
Det finns några regler vid en masspurt. Alla som kommer över mållinjen utan luckor mellan ryttarna noteras samma tid. Så gör de som har kraschat inom 3 km märket.
Det ble inte den stora sportsupplevelsen man hade hoppats på. Det förväntades att en sidovind på Storebælstsbroen borde ha varit den stora utmaningen och därmed hade delat fältet. Nu blev det motvind och sedan försvan dramaet här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Först i Norge och nu också i DK :-(
Wow häftigt så får vi se sen. Min släkting är i Frankrike nu... kör inte. Han är pappaledig och ser bara på med familjen.
/N
Svar från Erik Madsen 2022-07-04 21:48
Hej Nini - tack för dina kommentarer.
Sen måste jag se om jag kan se din släkting som säkert har en svensk flagga med sig :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, ser ut som lugnet före den stora gatufesten, fina torgbilder! när folk har trevligt. Touren är den största åskådarsporten i världen, beräknas ha 10 - 20 miljoner åskådare. Och Danmark verkar vara bäst! på gatufest och åskådare. Har sett hela de tre etapperna i Danmark på TV:n, där dansken med mustasch gjorde en insats för landet och bergspriserna. Såg inte dig på TV:n, hur jag än spanade. Ser fram mot bilderna!
Svar från Erik Madsen 2022-07-04 22:04
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Det blev inte som förväntat – rent sportsligt. Sidvinden på Stora Bältbron uteblev och blev motvind istället för :-(
Publiken och entusiasmen var i världsklass. Speciellt lagpresentationen i Tivoli hyllas över hela världen och alla många fans längs sträckorna.
Helikoptern hängde bara över mitt huvud, men jag har nog inte varit tillräckligt intressant :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Kan tänka mig det. Vet hur det är när jag kommer hem från Kvismaren med kortet fullt av fågelbilder. Fina bilder från folklivet i Roskilde. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2022-07-04 22:12
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag kom också att tänka på några av de mycket talangfulla fågelfotograferna.
När jag kommer hem från mina ture och varit på båda torgen, genom stadsparken och vid hamnen kan jag komma hem med 25-35 max. Det blir typ 2-3 bilddagboks bloggar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.