Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 522 / Professionell.

________________________________________________________________________

Julen 2016. Foto Hobby är en underbar hobby och även om vi ständigt försöker övertyga varandra att det inte är utrustningen som gör oss til super fotografer, så är vi fortfarande bara lite glada för paketen här under julen. När det finns fotosaker i dem - jag blir i alla fall.

PRO !!!

Extra batterier krävs när man använder Mirrorless :-)

Saknar egentligen inte flera "läroböcker", men här kan man (kanske) lära sig att bli Proffessionel :-)

Jag har följt Scott Kelby för några år, både på Youtube, på hans kanal på hans hemsida och har tidigare lånat dessa böcker på biblioteket. Nu fick jag dem som en gåva. Böckerna (4 st.) Är utformad som ett slags lexikon och innehållet är på ett mycket populärt och enkelt nivå, så även jag kan följa med :-)

Hälsningar från Erik.

Postat 2016-12-25 23:53 | Läst 1897 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Danske Bloggen 521 / Reprise - kom igen.

________________________________________________________________________

Kära Dagbok: Efter några dagar med andra sysslor och ett personligt ledsen beslut, är jag tillbaka på min egen blogg. Jag har beslutat att stoppa som sekreterare och fotograf för min klubb "Dansk Veteranbil Klub". Ett jobb som jag har haft sedan 2007, men som jag inte längre känner att kunna fortsätta på mitt eget tillfredsställande sätt. Sorgligt - men allt har kommit till ett slut och jag har haft mycket glädje med det och mötte många vänliga uttryck för mitt arbete under åren.

Det har varit ett svårt beslut och öväganden har fyllt en del oppe i huvudet. Nu är den tagit och jag kommer i stället att koncentrera lite mer på hobby nummer två - att fota. Jag hålla mitt medlemskap i DVK och min Amazon en säsong mer.

Idag var fantasin endast för en annan bagatell foto av några av de många tomtar som har invaderat vårt hem dessa dagar.

"Fatter" ser ut som en dansk som inte är helt bekväm med skidåkning, medan "Mutter" ser ut som en svensk med full kontroll över situationen :-)


Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.


Postat 2016-12-22 20:55 | Läst 2683 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Danske Bloggen 520 / Förnyad medlemskap i FS.

________________________________________________________________________

Efter några e-postmeddelanden fram och tillbaka, lyckades slutligen att få förnyat mitt medlemskap här på Fotosidan . När man bor i Danmark, blir det danska postnumret inte accepterad och man kan inte gå vidare på webbplatsen för förnyelse. Tidigare år överförde jag beloppet via banken, men i år var det så via PayPal, på rekommendation av Ulrika - och tack för det.

Jeg vil derfor allerede nu bruge lejligheden til at ønske alle mine "fotovenner" og medarbejderne på Fotosidan en Glædelig JUl.

f/2,8 - 1/80 s. - ISO 1600

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Postat 2016-12-12 20:01 | Läst 1995 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Danske Bloggen 519 / Lys i mørket.

________________________________________________________________________

Fruen er gået lys-amok :-)  Her lidt eksempler fra altanen. 

*

**

***

****

De er ikke billedbehandlet (direkte ud af kameraet), men jeg har eksperimenteret med 2 forskellige specialprogrammer i kameraet. Og så fik jeg også prøvet lidt nat/mørke fotografering.  (PS: det første er beskåret til kvadrat).

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

PS: Så, at jeg havde rundet 30.000 besøgende svenskere på min blog - hold da helt op og tak. (Åh min, hur det gladde mig - kan man sige det sådan?)

Postat 2016-12-09 16:10 | Läst 2088 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Danske Bloggen 518 / Elvis is back ...

... in Roskilde!

________________________________________________________________________

Elvis Presley var mitt första "egna" musikaliska idol - tills dess delade jag idoler med mina föräldrar och andra vuxna. Frank Sinatra, Dean Martin, Bing Crosby, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald och danska konstnärer som Rachel Rastenni, Gustav Winckler etc.

*

När jag var ung och i lära, hade jag en grammofon, som hade endast en mono pick-up! Det var relativt nyt med stereo. Stereogrammofoner och pickups var dyrare än motsvarande mono modeller. De mest populära LP-skivor kunde också köpas antingen som mono- eller stereo-versioner. Som jag minns det, kostade stereoversionen hele fem kronor mer än mono versionen!

*

Jag har inte haft grammofon under flera år och vinylskivor har ersatts med CD-skivor. Jag har inte heller haft en CD-spelare i ett par år. Idag köper eller streamer man musik via Internet till digitala enheter och i de flesta fall bara en melodi och mycket sällan hela album. Det är dock inte alltid att där i dag släppas ett album, men bara en enda melodi -  det kallas i dag  en single. I "gamla" dagar var en single en vinylskiva med två melodier - en A-sida och B-sida!

*

Tisdag, ärvde jag en nymodig DAB-radio, som till min förvåning hade en CD-spelare inbyggd. Radion är även en prisbelönt dansk kvalitetsprodukt , till både glädje och förvåning så mycket bättre. Nu kan jag redan känner av "vinyl-älskare" med lite överseende leenden och skaka på huvuden, men kära vänner -  snarare CD-ljud än inget ljud alls  :-)

*

Vad var naturligare än att sätta Elvis i skivfacket . Elvis började sin sångkarriär som en mycket liten pojke i kyrkokören i Tupelo, Mississippi. Det var därför inte onaturligt att han redan 1957 publicerade en Gospel platta. Det följdes av en annan 1960 som jag köpte i en mono version (för att spara dom 5 Kr.) När den blev återutgiven på CD på 90-talet i stereo, så gick jag för den (nu hade jag råd) : -)

*


Tangent Alio Baze - Made in Denmark.

FM/DAB/DAB+/CD/Bluetooth - Klocka och alarmklocka etc.

Jag ansåg att den passade här framför julen

Obs: En av ekonomichefens (mig) "konstig" mani att registrera datum och pris.

Lysna här på en kort melodi (1.53).

https://www.youtube.com/watch?v=mtu0yr3XJBI&list=PLhRm9uwA59i_MHu7XR3A1Y8c4_8jIZaVP&index=14

Hälsningar från Erik.

Faktaruta i det här sammanhanget:
Född 1943
Teen i 1956
Kom i lära 1962
etc.

© emfoto43 / Roskilde.

PS: Båda Sverige och Danmark vidare till mellan runden - hip hip.

Postat 2016-12-08 15:26 | Läst 1586 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera