Danske Bloggen - Erik / DK

En dansk hobbyfotograf, som försöker på svenska: Fotografi - dagboksnoteringar - kommentarer - fotohantverk - berättelse - upplevelse - "From a Photo to an Image" - Jpeg is my friend"

Danske Bloggen 1165 / Det var länge sedan ....

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 4. november 2018.

..... Jag hade fotograferat en "veteranbil".

3. august 2018.

Plymouth Special de Luxe 1936.

En inte särskilt pratsam svensk på en parkeringsplats i Roskilde.

Customised och inte helt originala "veteraner" var inte ens min kopp te. Eller område när jag fotograferade dokumentärt för den månatliga "Veteran Tidende". Jag beundrar dock de som lägger ner så mycket arbete i dem och jag kan njuta av synen av dem.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-11-04 20:36 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Danske Bloggen 1164 / Roskilde Kloster.

__________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 4. november 2018.

Roskilde Adelige Jomfrukloster blev stiftet i 1699. Klostret var för att bilda hem til ädla jungfrur, som inte skulle gifta sig. Det är idag den äldsta byggnaden i Roskilde, som fortfarande används som bostad. Klostret är skyddat, men öppet för allmänheten efter avtala.

EDIT 04/11-18 kl. 12.18 - För att undvika missförstånd: Roskilde Kloster er en stiftelse i Roskilde, hvor personer med dansk indfødsret (og medlemskab af Folkekirken) kan ansøge om bolig. Indtil fusionen med Odense Adelige Jomfrukloster var stiftelsens navn Roskilde Adelige Jomfrukloster. (Kilde: Wikipedia).

www.kulturarv.dk "1699 fik to adelsenker, Margrethe Ulfeldt og Berte Skeel, kong Christian d. 5.'s tilladelse til at købe stedet for at stifte et frøkenkloster. Formålet var at skabe et hjem med ordentlige rammer for unge adelsfrøkener, der ikke skulle giftes. Roskilde Adelige Jomfrukloster blev således det første egentlige protestantiske frøkenkloster i Danmark"

Jag har också korrigerat rubriken från "Bakom väggarna, etc." eftersom det jo finns tillgång till allmänheten.

Här til för mig den här dagen, jag hade ingen avtala :-)

Förstora.

*

**

***

https://www.roskildekloster.dk

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-11-04 00:05 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Danske Bloggen 1163 / Danska världsstjärnor.

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 2. november 2018.

Vi har några som gör det mycket bra på den stora scenen.

Bildtexterne är under bilderne.

Kvällsfika i TV-skärmens ljus - YouTube.  (Dogme-EM bild).

"Miss Sunshine" (Caroline Wozniacki) och Kevin Magnussen kör runt i Monaco medan de pratar om sina karriärer och deras åsikt om att vara känd etc.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Postat 2018-11-03 15:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Danske Bloggen 1162 / Många eller bara 1 bild i en blogg, bara 1 blogginlägg per dag?

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 2. november 2018. 

Det kan vara ett ömtåligt ämne, men jag vågar pälsen! Det är inte alls menat, varken personligen eller negativt. Det finns förmodligen också många olika åsikter om det.

Jag läste en kommentar på ett blogginlägg (kan inte komma ihåg om hvis det var). Ämnet var (som jag förstod det) om hur många bilder det var bäst att ta med i ett blogginlägg - 1 var uppenbarligen för lite. Ett annat ämne var om det var för mycket med fler inlägg per dag. Anledningen till en möjlig begränsningen av antalet inlägg var att det var för förvirrande på blogggranskningen och att man var tvungen att rulla tillbaka många sidor för att se de senaste inläggen.

För min egen del måste jag erkänna att jag kan komme til att lägga mer än ett blogginlägg på en dag. Det beror på om jag har något att visa eller berätta. Jag kan också i bland bara lägga en bild i ett blogginlägg, men det är vanligtvis eftersom det har en anknytning till texten. Genom att bläddra lite i mina tidigare inlägg kan jag se att jag vanligtvis lägger 3-4 och ibland 5-6 bilder i ett blogginlägg för att berätta en bildhistoria. Jag förväntar inte att få specifik konstruktiv och djupare analys och kritik av dessa bloggbilder. Men det gör ingenting om jag får😀

När jag inte har varit på bloggen under en lång tid klickar jag på höger sida av bloggarna som jag följer mest. Inget problem😀

Slutligen - en liten PIP: Jag tror dock att för mycket eller som jag har sett nyligen - över 40 bilder i ett inlägg, kanske är lika lite på toppen för någon 😀  Men jag menar att det bör finnas ett fritt val för den enskilde bloggare. Smaken och baken.

*

Först förvånad.

Så omedelbar reaktion.

Slutligen, och vid närmare eftertanke. Helt avslappnad.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

PS: Det har tagit lång tid med det svenska och jag har gjort mig mycket ansträngningar - för att inte såra eller trampa på någons tæer.

Postat 2018-11-02 14:06 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Danske Bloggen 1161 / Hamnmotiv i Roskilde.

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 30. oktober 2018.

Jag hittade några bilder i arkivet, som kom genom en liten efterbehandling. Det är ett trevligt tidsfördriv och något jag kan ta itu med när jag inte kommer ut med kameran.

Arkivbilder.

*

**

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-10-30 21:35 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 235 Nästa 
Flag Counter