Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg genom livet. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

En liten ideologin

Citat fra min profilside:

"Jag försöker så mycket som möjligt för att göra bilden klar i kameran. Det är förmodligen inte för skoj att ingenjörerna på Nikon, Canon eller dom andra har lagt så mycket elektronik i kamerorna. Det är kul att utforska och utnyttja de möjligheter som den moderna digitala kamara har - enligt min mening.
När jag rettar lite - mestadels beskärning och riktad horisonten - använder jag Apples Aperture".

Jag har satt mig ganska mycket in i min kamerans (Nikon D700) olika uppsättning menyer och skapade mina egna inställningar för olika scener og situationer. Det vore dumt att inte dra nytta av de möjligheter -  tycker jag.

Det utesluter inte dina egna förändringar om du vill.

m.v.h. / / Erik / /

Postat 2013-01-09 01:24 | Läst 4029 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Rör i ankdammen.

Jag hade inte väntat en sådan reaktion på mitt medlemskap i Dogma-gruppen.

Slappna bara lite av vänner.
Det är helt frivilligt, hur man arbetar med fotografi och en metod utesluter inte de andra.

Dogmaideen är ett sätt att arbeta och är väl särskilt lämplig för streetphotografy. Tänkt att vara ett sätt där du kan koncentrera dig mer på ämnen än på tekniken (j.fr. det danska film Dogma 95).

Korrigering av missförstånd i kommentarerna på min blogg från 8 januari i år: Gör väl at retucherer damm och justera ljusstyrka och färger inom rimliga gränser. Man kan läsa reglerna i Dogma 07s sida.

Förutom valet av ett objektiv, är reglerna förmodligen inte långt från vad som gäller för en reprotage / nyheters fotograf på en respekterad tidning. Han kan avsättas om han kloner eller lägga till något i en bild.

Till sist: Jag vill även i framtiden fotografera med dom objektivar, kameror, inställningar, etc. eftersom det passar mig. Dessa bara inte läggs ut i Dogma-gruppen. Så enkel och lätt som det!

Med foto hälsning till alla - både med och utan dogma regler :-)

/ / Erik från Danmark / /

Postat 2013-01-09 01:05 | Läst 1943 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dogma 07

Jag har länge haft idén att jag skulle tvinga mig själv att bara ta ett objektiv med mig när jag går ut och fotografera. Nu har jag tagit steget genom att gå med i Dogma 07 gruppen. Ansökan godkändes i dag.

Det kan då vara så att jag till slut vänjer och får lärt alla mina objektiv bättre.

Man tvingas åtminstone bli mer medvetna om motiven och därigenom förbättra sin bild syn (förhoppningsvis). Nu får vi se - Jag ser fram emot att komma igång.

Jag tror att  filisofien bakom dogma passar perfetkt till mina veteranbils rapportager, när jag en gång ändra löfte om objektiv.

Min första Dogma - löfte ser ut så här:
Nikon D700
Nikor 28mm f 2,8
Färg
ISO 200
sRGB och bildkontroll standard

m.v.h. / / Erik / /

Postat 2013-01-08 13:36 | Läst 2410 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Roskilde - Danmark - 2012

Jag kommer att göra en liten status över mitt medlemskap här på Fotosidan.
Det började med att jag fick ett tips om FS genom mitt medlemskap i det danska "SDF" (Sällskapet för Dansk Fotografi). En dansk fotograf hade erfarenhet av att det var mer liv på FS. Jag måste varmt stödja.
Den 22 November 2011 blev jag medlem här på FS. Men det mesta av 2012 gick tyvärr med olika sjukhusbesök. Det är därför alla mina uppladdade bilder är  "arkivbilder".

Status:
96 bilder i 8 album.
134 bilder i 4 kollektioner.

89 bilder i pooler.

Givit 342 kommentarer på bilder.
Givit 238 Röster på bilder.

Fått 185 kommentarer på bilder.
Fått 42 Röster på bilder.

Givit 37 Röster på album.
Fått 15 Röster på album.

Under det nya året kommer jag att försöka ladda nya och aktuella bilder här på bloggen.

Som ni kan se på min profilsida, är min andra stora hobby - vetaeranbiler. Och här har jag naturligtvis mycket tidigare bilder, som jag kan sätta i den aktuella poolen (Veteran Car o crusing).

Nu jag bara väntar på några bättre väder här i Danmark - Jag är lite av en kyckling med det :-)

m.v.h. / / Erik / /

Postat 2013-01-02 18:20 | Läst 1511 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Levande bilder.

Jag vet att den här sidan är en foto sida. Men jag såg en stor domumentarprogram på SVT2 här på natten.

Det är en en och en halv timme lång dokumentär, som består av många klipp från olika filmer inspelade från 1965 till idag, som beskriver utvecklingen i Sverige. De flesta scenerna är filmade på landet bland vanliga människor och deras djur.

Det unika med filmen är, att det inte finns en verklig dialog, men ljudspåret består av ljud från olika radioprogram och reala ljud.

När jag var så "begejstret" (dansk uttryk), det var eftersom det fanns så många fina detaljer och stillbilder, så att det var en fotografisk upplevelse mer än en filmupplevelse.

Filmen spelades in och redigeras av Nina Hedenius.

m.v.h. / / Erik från Danmark / /

PS: Jag ser ofta SVT2s dokumentärer. Min relation till svenska TV går tillbaka till 60-talet, då många människor i östra Danmark hade en extra antenn på taket - en "Sveriges-antenne "!

Postat 2012-12-28 14:29 | Läst 4138 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 518 519 520 Nästa