Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Levande bilder.

Jag vet att den här sidan är en foto sida. Men jag såg en stor domumentarprogram på SVT2 här på natten.

Det är en en och en halv timme lång dokumentär, som består av många klipp från olika filmer inspelade från 1965 till idag, som beskriver utvecklingen i Sverige. De flesta scenerna är filmade på landet bland vanliga människor och deras djur.

Det unika med filmen är, att det inte finns en verklig dialog, men ljudspåret består av ljud från olika radioprogram och reala ljud.

När jag var så "begejstret" (dansk uttryk), det var eftersom det fanns så många fina detaljer och stillbilder, så att det var en fotografisk upplevelse mer än en filmupplevelse.

Filmen spelades in och redigeras av Nina Hedenius.

m.v.h. / / Erik från Danmark / /

PS: Jag ser ofta SVT2s dokumentärer. Min relation till svenska TV går tillbaka till 60-talet, då många människor i östra Danmark hade en extra antenn på taket - en "Sveriges-antenne "!

Inlagt 2012-12-28 14:29 | Läst 3423 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för det tipset!
Skall kolla om den finns på Svt Play!
/Bengan
Såg den, fantastiskt bra. Och här får du väl blogga om vad sjutton som helst. Dokumentärer är också fotografi i allra högsta grad.
/Hans-Åke
Kollade SVT- Play!
Jaa det finns fotografer och så en massa som tar bilder.
n´Erik