Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2610: Foråret i går 5. marts.

6. marts 2023.

f/5,6 - 1/250 sek. - ISO 400.

Nu har jag varit i Nikon-läge ett tag. Nu har Fujien kommit ut från Billinghammen och gjort klart med olika jpg-filmsimuleringar. Det tar nog några dagar till innan jag sätter mig på Crossern. I afton och natt hotar DMI med snöstorm, men det ska inte blive så våldsamt här i Roskilde – nu får vi se.

På gensyn.

Inlagt 2023-03-06 15:05 | Läst 509 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint när våren äntligen är på gång hos dig Erik, förstår att du vill ut. Hoppas ni klarar er utan snön, den är nog på väg hit tror jag. Just nu kalla nätter, typ -10C, men soligt och och noll på dagarna :-) Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2023-03-08 13:16
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Den utlovade/hotade snöstormen passerade lyckligtvis Roskilde. På norra Jylland brottas de med snön också i Köpenhamn i morse.
Idag är det soligt och + 4 grader, men det är kallt på natten - minus 4 grader.
Vinden har lagt sig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, DMI brukar ha rätt. Kraftigt snöfall på förmiddagen hemma, men det försvinner snart. Tror första halvan av Mars blir kall, sen får vi se. Härligt du fått en solbild ute!
Svar från Erik Madsen 2023-03-08 13:22
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Även i ett så litet geografiskt land kan det vara svårt att förutse var snön kommer att slå exakt. Det är oftast i den norra delen av landet som får mest. Den här gången fick vi inget, men Nordjylland och Köpenhamn fick besväret den här gången. Det dröjer nog minst en vecka till innan det blir varmare.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Du hittade lite snö i alla fall! Här är det vitt och ungefär 10 cm snö. Kul bild med snön och gräsmattan i fokus. Inte det vanligaste motivet, men kul att du fokuserar på det!
Mångav vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2023-03-09 14:07
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Nu när vi nästan inte har haft någon snö i år, så man/jag ta vad man kan få :-)
Nu hoppas jag att vi inte får mer alls, så att jag snart kan komma ut och köra Crossern igen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.