Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2726: Söndagsunderhållning och kortläsarproblem.

15. august 2023.

På väg ner till Vikingaskeppsmuseet i söndags såg jag att det var mer folk på platsen här än vanligt.

============================================================================

Jag har haft periodvisa problem med min kortläsare. När jag satte i kortet fick jag besked om att kortläsaren inte "tryckts ut" korrekt! Ibland fixade det att koppla in kortläsaren till en annan HDMI-port. Det fungerade dock inte på söndagen, så idag kopplade jag in kameran och det fungerade.

Vilken metod använder medlemmarna här – tar ut kortet ur kameran och använder en kortläsare eller koppla kameran direkt till datorn ?

Mvh. Erik.

Inlagt 2023-08-15 15:06 | Läst 489 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik, använder alltid en kortläsare för tillfället då min stationära dator inte har någon enhet att stoppa in kortet i. Med laptopen stoppade jag kortet i dess inbyggda kortläsare. Har hänt att jag tagit bilder ur Sony RX100 direkt ur kameran, när den ändå laddas.
Ser ut som musikalisk underhållning på bilderna, alltid trevligt då folk samlas.
SD kort tar jag alltid ur kameran, har 'SD läsare' i mina datorer som jag använder till redigering, eller överföring till en extern hårddisk. Vill gärna 'motionera' kontaktytorna både på kortet och i kortläsaren på datorerna (2 st.), tror det är bra..
Hilsen!
Jag kopplar alltid kameran direkt till datorn, men kan från den nya kameran tanka över bilderna trådlöst, men har bara skickat bilder till mobilen än så länge, så jag vet inte hur "smidigt " det är att ta ner en stor mängd till datorn.
Ha det gott!
Jag kopplar alltid kameran till datorn, är de få bilder laddar jag dem direkt tillLR är det över 500 så lägger jag dem först i en mapp i datorn och sedan kopiera därifrån. Brukar bara ta någon minut att ladda över till en mapp men det kan ta timmar att ladda in till LR.

Vi har varit i Danmark några dagar, bättre väder än vad jag hade väntat mig, vilket är ju bra. Har faktiskt plockat en hel del svamp också. Ser att det var trevlig underhållning, om man inte vill bjuda på extra underhållning så får man ha lite koll på vem som reser sig först om man sätter sig ytterst på en sådan bänk
Härligt folkvimmel! Själv använder jag kortläsaren. Det är viktigt att tala om för datorn att du vill koppla bort kortläsaren innan du gör det. Annars kan det bli lite konstigheter med läsning av filer. Ännu viktigare om man skriver/lagrar filer till minneskortet.

MvH
Johnny
Hej Erik,
jag ansluter min nyaste kamera direkt till datorn för min gamla kortläsaren kan inte hantera CFexpress kortet. Annars har jag använt en kortläsare rätt länge. Det ser trevligt ut på torget.
Hälsningar Lena
Tar alltid bilderna direkt från kameran. Finns det någon fördel av att använda kortläsare? Trevlig plats att samlas på därnere vid hamnen/stranden! Många hälsningar/ Björn
Tak til alle for svaret på mit spørgsmål om kortlæser ctr. direkte fra kameraet.
Mvh. Erik.