Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2741: Konvertering och testning av tidsplanering för blogginlägg.

14. september 2023.

Min datering här är samma inledning som när jag skrev ett brev på gamla dagar.

Jag har planerat att det här inlägget ska publiceras idag kl 15:00.

Konverterad i Silver Efex Pro 2, där jag själv använde några av de olika alternative justeringar (inte presets/förinställningar). Det var länge sedan jag var här

Mvh. Erik.

Inlagt 2023-09-14 15:00 | Läst 814 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hur angav du datum på den nya raden för att det skulle publiceras idag klockan 15. jag kan ju föreställa mej tid, men datum kan ju skrivas på olika sätt.
Hälsningar Lena
mojje 2023-09-14 19:00
Lena som svar på din fråga här så skriver du datum XXXX-XX-XX alltså år månad datum sen ett mellanslag och XX:XX:XX timmar minuter och sekunder. 2023-09-13 09:11:14
Lena Holm 2023-09-14 19:01
Tack Morgan!
Mvh Lena
Svar från Erik Madsen 2023-09-15 12:33
Hej Morgan - tak for hjælpen :-)
Mvh. Erik.
Dina planer verkade fungera, lite komiskt då jag många gånger skrivit om att det skulle finnas en funktion för att schemalägga inlägg men då verkade ingen vara intresserad. Men nu är det flera som verkar nappat. Din bild ger mig en känsla av lite dystert, båten längtar till vattnet hoppas den kommer i någon gång igen.
Svar från Erik Madsen 2023-09-15 12:41
Hej Morgan tack för dina kommentarer.
Jag har många gånger skrivit några blogginlägg "i förväg" och har inte lagt ut dem direkt. Sedan för att publicera dem senare. Det finns någon som blir "sur" om man lägger ut mer än ett inlägg per dag :-) Jag tänker totalt sett at man kan. Nu kan jag naturligtvis planera datumet för utgivningen och behöver inte komma ihåg att göra det manuellt - så tack för det Morgan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Platsen här är ett slags "Klondyke" -område vid hamnen och det är inte säkert att den här kommer tillbaka i vattnet:
Jag har också testat. Det funkade.

För det mesta gör jag i ordning loggen på kvällen och på morronen rättar jag till det värsta och publicerar. Men ibland kan det här med schemaläggning vara bra.

(Jag hade missat Davids blogg "Flatljus" där Morgan fick igenom ändringen. Man måste alltså sätta ut publiceringstiden först, format som Morgan skriver här ovan, och sen klicka på "Publicera")
Svar från Erik Madsen 2023-09-15 12:45
Hej Måns - Tack för dina kommentarer.
Vi har alla våra metoder och det är OK.
Se möjligen mitt svar till Morgan om hur jag gör.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Kul att se det fungerar! Exakt kl 15:00 står det.
Fin bild också.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2023-09-15 12:46
Hej Johnny - tak for din kommentarer.
Mvh. Erik.
Får jag testa någon gång. Jag brukar ladda upp bilderna i förväg till bloggarna, men skriver oftast inte texten förrän vid lanseringen. Problemet är dock att jag också länkar i FB och då detta inte längre går automatiskt så måste man ändå gå in manuellt och styra publiceringen
Svar från Erik Madsen 2023-09-15 12:52
Hej Peter - Tack för dina kommentarer.
Jag skriver också ofta flera inlägg i förväg och publicerar dem så manuellt senare.
Nu kan man/jag ange när jag vill publicera och sedan går det automatiskt.
Om det behövs, se mitt svar till Morgan.
Om FB - Jag länkar inte så meget mere tll min FB -profil, utan bara lägga upp bilderna och med lite dansk text istället. Därför får jag också fler reaktioner och kommentarer på det sättet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.