Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2762: Uppdatering från Vikingaskeppsmuseet.

4. oktober 2023.

(Datumet här är alltid hos mig den dagen blogginlägget skrevs.)

Ingen aktivitet denna ordinarie onsdag den 27 september 2023. Dock SPÅR av mänsklig aktivitet. Genast verkar det inte ha hänt så mycket sedan jag var här sist. Kanske får jag möjlighet att följa upp läget lite innan jag kör skotern i garaget för i år.

Mvh. Erik.

PS: Bara för att reta - bilderna är rakt ut ur kameran och obeskurna - NIKON Coolpix P510 :-)

Inlagt 2023-10-06 08:30 | Läst 774 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Erik, det finns inget att klaga på de bilderna, man måste inte alltid ha det senaste. Det ser ut som om man lagt fram och förberett all för att bygga båten där. Där ligger också mycket med användbar ved på marken för de som vill hålla huset varmt.
Svar från Erik Madsen 2023-10-06 11:38
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Jag är helt nöjd med kvaliteten för detta ändamål - att lägga upp dem på nätet.
Det går sakta men säkert framåt. Nu måste jag se om jag lyckas ta mig ner mer i år.Jag vet inte om spånen används till något.
Med många vänliga hälsningar från Erik
Bra fångat, Erik! Trevligt att se!
Men "rakt ut ur kameran" betyder egentligen att programvaran i kameran har bearbetat bilderna. Däremot "rakt ut ur kameran" när det gäller analoga bilder, så har kameran inte justerat bilden. Mvh Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2023-10-06 11:57
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Jag håller helt med dig om "rakt ut ur kameran". Jag har även tidigare använt termen "förbehandlad" kontra "efterbehandlad". Det första i kamerorna och det andra med bildbehandlingsprogram på datorn. Det jag ville reta lite om var "obeskurna". Jag brukar inte beskära mina bilder. Det var en referens till mitt tidigare blogginlägg:

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/roskilde-bloggen-2757-sooc-or-cropping.htm

Det viktigaste med dette kamera är att jag kan komponera och komma närmare – utan att behöva gå hem och sitta vid datorn. Men det är bara jag och min historik/trauma :-) från min diasperiod.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Det är också lättare med zoomen när jag sitter på skotern och inte alltid kan komma tillräckligt nära. Jag måste trots allt också stanna när jag ska fotografera på gatan.
Wolfgang 2023-10-06 16:49
Jag håller helt med Dig, Erik!
Det ser fint ut med den kameran och jag har förstorat alla bilderna. På andra bilden kan man ana sej till hur bygget fortskrider. Det ser verkligen ut som ett genuint hantverk med gamla metoder och redskap av trä. jag är egentligen inte så intresserad av båtar men det här känns som en glimt ur historien, från långt tillbaka i tiden dessutom.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2023-10-06 12:05
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Jag har ännu inte testat de olika autofokusalternativen som kameran har. Här bara ren standard med allt.
Jag är själv mycket intresserad av vikingatiden och jag har följt "Skuldelevskibene" som hittats. Jag kom till Roskilde - just 1962.

Wikipedia:
Skuldelev-skibene er en betegnelse for fem vikingeskibe, der blev fundet i Roskilde Fjord i Peberrenden ved Skuldelev omkring 20 km nord for Roskilde. I 1962 blev de sunkne skibe udgravet over fire måneder. De var fra 1000-tallet.

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Jag ser intressanta saker! :)
Tack Erik!
/Bengan
Svar från Erik Madsen 2023-10-06 21:36
Tak for din interesse Bengt.
Mvh. Erik.
Ja det känns som att det hänt saker, men intressant att inga människor syns kanske är det kafferast eller lunch. Bra bilder rakt ur kameran!
Svar från Erik Madsen 2023-10-06 22:04
Hej Morgan - tak for dine kommentarer.
Ja det kan godt være, at de holdt pause - jeg ved det ikke.
Med mange venlige heilsener fra Erik.
Kan förstå att de har gjort ett uppehåll i arbetet, har själv inte gjort något ute på någon vecka och kolonin har i princip packats ihop. Har de möjlighet att ta in det i någon lokal eller sätta upp ett tält under vintern?