Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2777: Tidsperioder.

Roskilde, den 23. oktober 2023.

Tidsperioderna - 20-talet - 30-talet - 40-talet - 50-talet - 60-talet - och 70-talet.

Bildtexterne är under bilderne här vid mig.

Ford T - 1926.

Ägare: Henrik Westergaard.

Ford V8 - 1937.

Ägare: "Roskilde Stigeholdere" - Tidigare föreningsordförande Knud Andersen i tidstypisk klädsel.

Ford V8 Super de Luxe Club Coupé - 1948.

Ägare: H. E. Madsen - han ville inte bli fotograferad, men jag hittade honom här (med glasögon) medan alla kom på nära håll för att njuta av det riktiga ljudet från en vältrimmad V8er.

Jaguar 2,4 Litre Saloon (Mk I) - 1956. Orenoverad och vid fototillfället fanns det bara 2 st. registrerad i DK

.

Ägare: Helmer Christensen.

Auto Union 1000 SP - 1961.

Ägare: Jan Lemming. Ordförande i DVK-klubben där jag gick till 2016/17. Som representant för 60-talet kunde jag givetvis också ha valt min egen Volvo Amazon 122S från 1962. Nu syns den åtminstone precis där i bakgrunden :-)

Tatra 603 - 1973.

Ägare:Leif Lunn. Jag har inget porträtt av honom - han sitter inne i bilen :-)

____________________________________________________

Jag har valt fotografierna bland de många som jag har fotograferat under 10 år. Samtliga har publicerats i "Dansk Veteranbil Klub"s månatliga medlemstidning ( ca. 6000 exemplar.) "Veteran Tidende" - tillsammans med tillhörande text från olika klubbmöten. Stigeholdernes V8 är från en artikel om föreningens arbete och verksamhet, som även publicerades i "Veteran Tidende". Föreningen är också medlem i DVK - medlemsnummer 2500.

Mvh. Erik.

Inlagt 2023-10-24 16:30 | Läst 1179 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder på fina bilar. Tatran är nog en speciell bil, jag har sett en live en gång. Måste nog vara ”intressant” att köra med en tung motor där bak...

Tommy S.
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 20:23
Hej Tommy - tack för dina kommentarer.
Jag har valt några av de lite speciella bilar som jag har fotograferat genom åren och som passad in på min fotoidé från de olika decennierna.
En av mina kompisar åkte en tur med den här 603:an och han sa att den körde fint, men att ljudet från den stora luftkylda "hækmotor" lät lite våldsamt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Åh det här var roligt att se och jag tycker absolut att bilarna var finare förr. Bra inlägg!
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 21:31
Hej Morgan - tack för dina kommentarer.
Bilarna var mer olika och hade mer själ då - tycker en gammal man, som fick sin första bil i 1962 - en Opel Olympia skåpbil från 1952.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vilken trevlig bildkavalkad och den visar på ett långvarigt engagemang och intresse. Den sista bilen liknar ingen modell jag någonsin sett förut. Men jag är starkt begränsad inom detta område.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 21:36
Hej Lena - tack för dina kommentarer och "intresse" :-)
Det finns inte så många av Tatra i DK heller. På eventet här, där jag har fotograferat den, var det en liten klubb på besök.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Otroligt fina bilder på dessa vackra bilar! (fina bilder på gubbarna också! :) Tatran är ju hur cool som helst! :) /Tommy.
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 21:42
Hej Tommy - tack för dina kommentarer.
Jag är glad att du lägger märke till porträtten. Det var ett krav från ansvarig redaktör på "Veterran Tidende" att jag kunde berätta både bilmodell, årtal och ägarens namn.
Jag tror att jag en gång skrev ett blogginlägg om Tatra här på FS. Annars kommer det nog ett någon gång :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det var många vackra bilar här, tänkte precis att bilar var vackrare förr, det var tills jag kom till den sista. Kan förstå att han med Tatra inte ville blir fotograferad 😊, har varken sett eller hört talats om den. Forden V8…. såg lite grann ut som en Volvo PV
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 21:56
Hej Peter D. - tak for dine kommentarer.
Som jeg skrev til Tommy:
"Jag har valt några av de lite speciella bilar som jag har fotograferat genom åren och som passad in på min fotoidé från de olika decennierna".
Leif i Tatran visste inte att jag fotograferade honom. Förresten, män är inte mycket för att bli fotograferade – säger de. Det ville inte Madsen med Forden, så jag var tvungen att fånga honom på annat sätt :-) Hans mycket fina Ford V8 är alltid beundrad - speciellt för motorljudet. PV:ns form är inspirerad av de amerikanska Ford-modellerna. Det finns inte heller många Tatra i DK. Flera av dem importerades av privatpersoner som hämtade dem i Tjeckoslovakien.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fint reportage på snygga bilar och ägarna!
/B
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 21:58
Takker for dine kommentarer Bengt.
Mvh. Erik.
Hej Erik!!
Auto union och Tatran är jag mest fascinerad av, har en känsla för det annorlunda, för underdogs.
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 22:00
Hej Stefan - tak for dine kommentarer.
Jeg er helt enig med dig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Vilka bilar alltså! Brandbilen från 30-talet är häftig i eldrött! Den gräddfärgade Forden från årtiondet efter går heller inte av för hackor. Och Tatran känner jag igen, kommer ihåg att jag tyckte den såg lite konstig ut, nosen liksom ihoptryckt. Tjeckisk väl? Underbar bilserie! Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 22:11
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag har varit engagerad i föreningen "Roskilde Stigeholdere", som har sin bas på den lokala brandstationen. Det är min brors tidigare billackeringsfirma som har målat den efter en omfattande renovering. Jag har även skrivit en artikel om bilen för "Veteran Tidende".
Tatra 603 blev fabrikeret til Kommunistpartiets elit- och industritjänstemän samt exporteras till de flesta andra kommunistiska nationer som officiella statsbilar. Noterbart var att den kubanske presidenten Fidel Castro hade en vit Tatra 603, specialutrustad med luftkonditionering. Det megen krom var amerikansk inspirerad :-)
Jag har också skrivit en artikel om Tatraerne til "Veteran Tidende". Det kommer kanske lite af den här på bloggen på et tidspukt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Finfina bilder och fordon..Tur det finns folk med intresset att bevara dom gamla bilarna.
Kan tipsa om Autoseum i Simrishamn, var där för nån vecka sen. Fin samling av fordon jag aldrig ens hört talas om.
HaD/gunte..
Svar från Erik Madsen 2023-10-26 22:19
Hej Gunte - tak for dine kommentarer.
Ja, men nu går den intresse en hård framtid i möte. Miljömässiga krav och brist på originale reservdel till fler av bilmærkerne. I min tid frem til 2016/17 havde jeg inte problem med at skaffe Volvo-dele.
Jeg har aldrig varit på et svensk bilmuseum. Det närmaste var ett på Bornholm :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik
gunte 2023-10-26 22:43
Bornholm !! hehe..Har en gammal dålig diabild på en veteranbrandbil på Bornholm.
Tror det var -79..
HaD/